Gör om beslutet – Ă„teranstĂ€ll personal

SÀger man upp personal som arbetar med unga eller gamla kan man inte förvÀnta sig att kvarvarande bemanning ska klara samma arbetsbörda, menar insÀndarskribenten.

SÀger man upp personal som arbetar med unga eller gamla kan man inte förvÀnta sig att kvarvarande bemanning ska klara samma arbetsbörda, menar insÀndarskribenten.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

InsÀndare2022-11-29 07:17
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

SjukfrĂ„nvaron kostar 40 miljoner! Är det nĂ„gon som blir förvĂ„nad? Skulle inte tro det. SĂ€ger man upp personal som arbetar med unga eller gamla mĂ€nniskor och sen tror att kvarvarande bemanning ska klara samma arbetsbörda som innan. DĂ„ Ă€r ni ute pĂ„ hal is.

Nej ta in mer till alla arbetsplatser dÀr det finns behov av personal. SÄsom Àldre- och demensboende, förskolor och grundskolor. Barnen i förskolan leker och lÀr sig, det Àr de barnen som kommer att ta över och eventuellt kommer dessa unga mÀnniskor att sköta om just dig som var med och tog detta dÄliga beslut. Ett beslut som kanske orsakade att deras mor- och farförÀldrar blev sÄ utarbetade att de aldrig kom till ett Àldreboende pÄ grund av utbrÀndhet gick dÄ en alldeles för tidig död till mötes.

Det Àr du som politiker som har det yttersta ansvaret att se om dina medborgare. SÄ gör om detta beslut, ÄteranstÀll personal och ge dem ocksÄ en ordentlig lön. För att jobba med mÀnniskor mÄste vara lika viktigt som att jobba som beslutsfattare.

Till sist varför höjer ni era löner med tusentals kronor nĂ€r till exempel en undersköterska kanske kan fĂ„ en höjning pĂ„ 500 kronor per mĂ„nad? Alla som arbetar i kommunen fĂ„r sin lön av oss skattebetalare. Är en besviken medmĂ€nniska.