Teodor Peterson, till vänster, och Calle Halfvarsson känner på banorna i Otepää. Foto:

Halfvarsson kan stoppas från start

Skidor
annons
Calle Halfvarsson hade gärna tävlat dubbelt i Otepää i helgen.Men det får han förmodligen inte göra.Det gäller att se det i ett längre perspektiv, säger förbundskapten Rikard Grip.

Tanken är att ingen av de svenska åkarna ska tävla båda världscupdagarna i Otepää. Det betyder till exempel att Calle Halfvarsson kör lördagens fristilssprint, men står över söndagens 15 kilometer. Eller?

Halfvarsson säger det med ett litet leende, så det är inga "hard feelings" mellan honom och landslagsledningen. Rikard Grip menar samtidigt att Halfvarsson är en åkare som man kan behöva bromsa i tävlingsivern.

I VM i Falun för två år sedan ställde Calle Halfvarsson upp i samtliga sex lopp, med stafettsilvret som enda medaljutdelning. I Lahtis kommer 27-åringen stå över åtminstone någon distans för att vara fräschare under hela mästerskapet.

Halfvarsson inledde sin sprintsäsong succéartat med en andraplats i Ruka och seger i Lillehammer, båda i klassisk stil. Men efter en sjukdomsperiod kring årsskiftet har det gått tyngre med ett fall i världscupen i Falun och en missad final i SM, båda i fristil.

I Otepää vill Halfvarsson bjuda på mer offensiv åkning.

Fakta: Så tävlar svenskarna i Otepää

Lördag, sprint (fristil) damer: Stina Nilsson, Ida Ingemarsdotter, Hanna Falk.

Sprint (f) herrar: Calle Halfvarsson, Teodor Peterson, Karl-Johan Westberg.

Söndag, 10 km (klassiskt) damer: Charlotte Kalla, Emma Wikén, Anna Haag, Anna Dyvik.

15 km (k) herrar: Jens Burman, Martin Johansson, Daniel Richardsson, Marcus Hellner, Emil Jönsson.

annons

Mest delat denna vecka