• Foto:
  • Utanför Hjortensbergskyrkan firade niondeklassarna Anna Kärrlander, Eva-Lotta Persson, Vega Gullberg och Wilma Blom att de gått ut grundskolan. Foto:
  • Mårten Backman, lärare på Fokusskolan sedan sexton år tillbaka, omfamnades av många elever som ville ta farväl. Till hösten börjar han nämligen jobba på Breviksskolan i Oxelösund. Foto:
1/

Moderna hits utmärkte Fokusskolans skolavslutning

NYKÖPING
annons

Hjortensbergskyrkan i Nyköping var till längden, bredden och höjden fylld med elever, lärare och föräldrar när Fokusskolans tio klasser tackades av för det här läsåret.

Överhängande moderna sångnummer präglade Fokusskolans skolavslutning i Hjortensbergskyrkan under onsdagsförmiddagen. Samtliga av skolans klasser fick framföra sångnummer, och det med musik av så vitt skilda artister som houseduon Axwell & Ingrosso, svenska popbandet Den svenska björnstammen och amerikanska indierockbandet Imagine Dragons.

Starkast applåder, samt stående ovationer, fick niondeklassaren Zackarias Princis, som med endast en akustisk gitarr och sin röst framförde den egenskrivna låten "Lillebror", tillägnad en leukemidrabbad bror.

– Jag satt och kollade på honom hela tiden, så det kändes bra, säger Zackarias Princis efter uppträdandet.

Förutom ett tiotal sångnummer, två bönestunder och ett tal från skolans rektor Carina Emericks, delades det även ut stipendier till fyra elever. En av dem var niondeklassaren Vega Gullberg, som med sina slutbetyg uppnådde högst meritpoäng på Fokusskolan.

– Kul att vara på topp någon gång och den största nörden, säger hon.

Hur känns det att lämna Fokusskolan efter nio år?

– Det känns lite synd, det är ju en väldigt fin skola. Jag är nog den som har gått längst här, så det känns lite konstigt, säger Vega Gullberg, som själv valde att gå på Fokusskolan som sjuåring, just för skolans kristna profil.

– Jag hade blivit mobbad på min skola, så jag tänkte: "Kristna, de är väl snälla." Det var ju sant också, säger hon.

Men det var inte bara niondeklassarna som tog farväl av Fokusskolan, utan även deras lärare Mårten Backman. Till hösten börjar han jobba på Breviksskolan i Oxelösund, detta efter sexton år på Fokusskolan.

– Det känns väldigt vemodigt, men samtidigt väldigt spännande att få testa något nytt, säger han mellan kramarna från alla elever som vill ta farväl och tacka för dessa år på Fokusskolan.

– Jag lämnar en fantastisk skola bakom mig, så jag kommer säkert tillbaka.

annons

Mest delat denna vecka