Under torsdagen märkte Jim Johansson på Team Sportia att det hade kommit in en falsk 500-kronorssedel. 

– Jag sprang ut direkt till de andra butikerna på stan, och meddelade om den falska sedeln. Det är troligtvis ganska många som har blivit utsatta. Jag hoppas att det är flera som får upp ögonen för dem, säger Jim Johansson.

Enligt ett butiksbiträde på Team Sportia var det en äldre herre som kom in i butiken och ville köpa strumpor. Han betalade med en 500-kronorssedel. Butiksbiträdet beskriver mannen som en trevlig kund, som inte gav någon känsla av att något skulle vara konstigt.

Artikelbild

| Polisen hämtar den falska sedeln på Albin och Veras.

Eva Ivervall på Albin och Veras blev utsatt redan under onsdagen av en av bedragarna med de falska sedlarna.

– Det var igår som det kom in en kille in i butiken och handlade för 49 kronor, och lämnade in en 500-kronorssedel. Det är väldigt svårt att se att det är en falsk sedel om man inte har varit utsatt för det här förut. Och idag fick jag varningar från andra butiker, säger Eva Ivervall.

Petra Törnqvist som jobbar på Din syn Trosa optik tog emot sedlar från två personer, en äldre herre och en yngre, vid elva-tiden på torsdagen. Båda männen betalade med 500-kronorssedlar som sedan visade sig vara falska.

– De kom in och köpte en rengöringsprodukt och läsglasögon. Det var två personer som inte verkade känna varandra, men som jag förstår nu efteråt att de gjorde, säger Petra Törnqvist.

Artikelbild

| Eva Ivervall på Albin och Veras blev utsatt av bedragarna med de falska sedlarna.

Polisen har gått ut med en varning gällande falska sedlar.