Mathias Andersson ska moderera på Näringslivets dag. Foto:

Näringslivets dag ska inspirera det lokala näringslivet

Nyköping

Nyköping har backat i Svenskt Näringslivs rankning, men inspiration och nya kontakter ska stödja det lokala näringslivet.

Näringslivets dag som går av stapeln den 27 oktober är en dag då det lokala näringslivet och företagsfrämjare möts för att inspireras, lära och skapa nya kontakter. På Sunlight hotell i Nyköping kommer det att finnas 40 utställningsplatser för företag som vill presentera sig för andra företag. Något som näringslivschefen Maria Karlsson på Nyköpings kommun ställer sig positivt till.

– Nyköping har ett varierat näringsliv, som växer och utvecklas. I mitt jobb har jag förmånen att se exempel på detta hela tiden men min uppfattning är att det inte är så allmänt känt. En dag som den här bidrar därför till att skapa stolthet och banar väg för nya samarbeten, affärsrelationer och utveckling.

Kända och professionella föreläsare som Bonniers digitala chef Frida Boisen, Årets teknolog och vinnare av genikampen Fredrik Löfgren och politiska kommentatorn Marcus Oscarsson kommer gästa Näringslivets dag. Det hela leds av den kända programledarprofilen Mathias Andersson som moderator. Arrangörerna Företagarna Nyköping Oxelösund, Nyköpings och Oxelösunds kommun samt Nyköpingsregionen är övertygade om att de kommer leverera en värdefull dag som ger många möjligheter till affärsnytta.

Fem år i rad har Nyköping backat i Svenskt Näringslivs ranking av det lokala företagsklimatet och stannar i år på plats 130 med betyget 3,2 bland landets 290 kommuner i den alldeles nya mätningen. Året innan hamnade Nyköping på plats 123 och backar således sju placeringar det här året.

Kommunen har jobbat mot ett mål om att komma på topp 50 år 2017. Det målet nåddes onekligen inte, men kanske kan Näringslivets dag hjälpa till för att identifiera framtida målsättningar.

– Mycket går åt rätt håll här i Nyköping vad gäller näringslivet. Tillväxten i näringslivet är kraftig, lönsamheten generellt stark, nyföretagandet ökar och företagens betyg på kommunens myndighetsutövning har förbättrats markant. Däremot har vi ett antal områden kvar som vi måste jobba med, både vi inom kommunen och i ett bredare perspektiv. Jag kommer aldrig att ge mig förrän vi har en tydlig och positiv utveckling även inom denna mätning och nu har vi en mängd åtgärder igång som utgår från de svagheter som syns i mätningen, säger Maria Karlsson.

Ranking av företagsklimatet 2017

Nyköping: Plats 130 (-7 jämfört med 2016)

Oxelösund: Plats 140 (+31 jämfört med 2016)

Läs också

( 10 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingEkonomi/FöretagNäringslivaffarsliv.biz
Relaterat