• Mitt i kontorshotellet ligger caféet som drivs av Hellmanska gården. — För den som är nyfiken på hur det skulle kännas att vara en del av Elverket kan man ju börja lite lätt och prova att sitta i caféet och koppla upp sig mot wifi:t och jobba, säger Christopher Horn. Foto:
  • Kristin Mordal Spaarf, Creative Walls, sitter och jobbar med utsikt mot Nyköpingsån. — Det är jättebra, det är bara koppla in sig och börja jobba. Dessutom ser man ju lite människor och får i princip arbetskamrater trots att man är egen företagare. Foto:
  • Fanny Öhman jobbar i caféet och tar även hand om receptionen. Foto:
  • Att ha ett café i anslutning till kontorshotellet öppnar möjligheten att beställa fika till möten eller att bara snabbt ta en lunch. Foto:
1/

Pilotprojekt i gamla Elverket

Nyköping

Ett kontorshotell med ett café öppet för allmänheten för att bidra till en myllrande och kreativ miljö – ett pilotprojekt som just nu huserar i Gamla Elverket i Nyköping.

Modellen med kontorshotell har funnits länge. Traditionellt sett innebär det att man i princip hyr ett rum. Men med konceptet "co-work" vill fastighetsbolaget Klövern ta ett steg till. Ett öppet kontorslandskap med tysta rum och med möjlighet att hyra konferensrum för bara några timmar.

— Vi ville testa att vara ännu flexiblare än tidigare och ha korta avtal så man inte behöver låsa upp sig. Är man till exempel ett litet företag ska det finnas utrymme för att prova sig fram, säger Christopher Horn, fastighetsförvaltare på Klövern.

Christopher Horn är fastighetsförvaltare på Klövern och har hand om First Office Elverket. Foto:

Planeringen för kontorshotellet First Office Elverket har pågått i ett och ett halvt år och man har tittat på liknande koncept i bland annat Stockholm och Helsingborg.

Förutom själva arbetsplatsen finns ett café där man kan beställa smörgåsar till möten eller äta lunch, en terrass där man kan ha after work och i källaren finns möjligheter till yogaklasser.

Öppna ytor med möjlighet att ha ett skåp för att låsa in dator och papper när man snabbt måste smita iväg. Foto:

För den som behöver komma snabbt till ett möte i centrala Nyköping finns det cyklar att låna. Tanken är att Elverket ska uppmuntra till kreativa möten och nätverkande.

— Det känns lite som det har saknats en dynamisk mötesplats i Nyköping där man kan hänga kvar. En plattform där man kan nätverka, och det hoppas vi att Elverket ska bli, säger Christopher Horn.

I Elverket huserar i dag företag i allt ifrån hälsobranschen till robotbranschen. Egna företagare men även människor som jobbar i internationella företag som tidigare har pendlat flera dagar i veckan till Stockholm.

Läs också

( 10 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingEkonomi/FöretagNäringslivaffarsliv.biz
Relaterat