–Jag har aldrig varit någon pluggmänniska, men det jag vill lära mig lär jag mig. Jag nördar ner mig och oftast blir jag väldigt bra på det, säger Christoffer "Chribbe" Haglund.

Det har gått väldigt bra för Christoffer efter att han startade sitt första företag 2014, Bygg & markelite AB. För ett drygt halvår sedan gick även Pontus Hulting in som delägare.

– Vi har ökat omsättningen på Bygg & kakel med 20 miljoner kronor per år sedan starten 2015, säger han.

Artikelbild

| Christoffer "Chribbe" Haglund är en riktig arbetsmyra som också kör rally på elitnivå. Men ibland inkräktar fritidsintresset lite väl mycket på arbetet.

Att det går bra kan man förstå. Under intervjun blir vi flera gånger avbrutna. Telefonen ringer och medarbetare kommer in flera gånger och frågar Christoffer om råd. 

– Sprängarna är här nu, kan jag visa dem vad vi vill ha bort? frågar en anställd.

Företaget har investerat mycket i fastigheterna under förra året och behöver nu bygga ut ytterligare.

– Vi ska bygga ut, totalt 400 kvadratmeter i två plan, säger Christoffer.

Artikelbild

| – Det är riktigt fränt att köra vinterrally men det är också dyrast. Det går åt åtta däck under en SM-tävling, säger han.

På en gala på slottet för en dryg månad sedan blev han utsedd till "Årets unga företagare" av organisationen Företagarna Nyköping/Oxelösund.

– Det kändes jättekul. Jag gillar inte att klä upp mig, men nu fick jag damma av kavajen. Det priset gäller bara fram tills man är 35 år och jag är ju 32 nu, säger han.

Artikelbild

| Under hösten 2019 gick Pontus Hulting in som delägare i företagen och tillsammans kompletterar de varandra bra.

Både Christoffer och Pontus är arbetsmyror och kompletterar varandra bra. Tillsammans med personalen har de ett framgångsrikt företag.

– Vi har jobbat hårt för att komma dit vi är i dag och planerna är att fortsätta öka i storlek, säger han.

Artikelbild

| Christoffer Haglund äger tillsammans med kompisen Pontus Hulting tre företag inom bygg och kakel.

Smeknamnet Chribbe har han haft hela livet men vet inte varför.

När det var dags att börja gymnasiet ville Chribbe egentligen jobba. Men hans mamma sa att han var tvungen att ha gymnasiekompetens.

Artikelbild

| Målet är att vara här och räkna på jobb men Chribbe hoppar ibland in ute på fältet och hjälper till när folk är sjuka

– Hon pekade med hela handen så det blev till att söka till Hantverksprogrammet och där gick jag finsnickarlinjen, säger han.

Efter skolan började han jobba på ett byggföretag som snickare och efter ytterligare en anställning kände han att han ville göra något eget. Då startades Bygg & markelite. Men förutom att jobba har han ett otroligt bilintresse. Han har alltid gillat fart och har byggt bilar med över 1 000 hästkrafter.

– Att få sätta sig bakom ratten är det roligaste man kan göra med kläder på, säger han.

Förra året vann han "Svenska rallycupen" tillsammans med kartläsaren Jens Jakobsson. Tävlingen består av sex deltävlingar där de vann fyra av dem.

– Målet för i år är att försvara den vinsten, säger han.