De stora partierna tar över de små

Åsikter

Våra stora partier Social­demokraterna och ­Moderaterna har vardera cirka 30 procent av väljarna. Mittenpartierna ligger alla runt 5 procent.

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Om ett regeringsskifte blir av så blir Socialdemorkaterna lika dominanta som Moderaterna är inom alliansen.
Kristdemokraterna vill stärka äldrevården man vill även stärka psykiatrin och ofta hjälpa människor som har det svårt. Detta kostar pengar och då går det inte att sänka skatter mer. Folkpartiet vill stärka skolan. Man vill höja löner för lärare och sjuksköterskor. Bra så tycker de flesta.
Att läsa på högskolan i tre år minst och sen få en lön på 25 000 är naturligtvis fel Att det snart är brist på dessa yrken är rätt naturligt.
Detta kostar pengar och då går det inte att sänka skatter.
Centerpartiet som ligger mig nära vill satsa på vår infrastruktur.
Både vägar och järnvägar plus i övrigt satsa på miljöfrågor. Detta kostar pengar och då går det inte att sänka skatten mer. Skattesänkningar gynnar tyvärr de besuttna mest.
Märkte i valrörelsen främst här i Oxelösund att det är lättare att prata med småpartierna.
Deras folk är mer ödmjuka än representanter för Socialdemokraterna och Moderaterna som ofta sitter fast i ideologier som är utdömda för länge sen.
Roland Karlsson