Nyköping ska vara en bra plats att leva och verka

Vi ser också ett fortsatt tryck på planering för bostäder. Det är förstås i grunden bra och visar på Nyköpings attraktivitet. Vi kommer fortsätta med en offensiv planering för bostäder i hela kommunen, skriver Urbran Granström (S), Martina Hallström (C) och Marco Venegas (MP).

Vi ser också ett fortsatt tryck på planering för bostäder. Det är förstås i grunden bra och visar på Nyköpings attraktivitet. Vi kommer fortsätta med en offensiv planering för bostäder i hela kommunen, skriver Urbran Granström (S), Martina Hallström (C) och Marco Venegas (MP).

Foto: Tobias Johannesson

Debatt2021-04-21 05:18
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I mer än ett år har samhället påverkats av Coronapandemin. I mer än ett år den kommunala verksamheten jobbat under exceptionella förutsättningar. Det lokala näringslivet har på en del håll påverkats kraftigt av att vardagen inte är som den brukar vara för någon av oss. Andra delar går bättre än någonsin. Det gör behovet av ny företagsmark större än på väldigt länge. Därför är det en extra prioriterad åtgärd.

Många företag har visat en oerhörd kreativitet för att utveckla nya affärer när svårigheter har uppstått. Vi behöver tillsammans bygga vidare på detta. Därför har en rad åtgärder vidtagits för att bygga vidare på detta engagemang. Det rör sig till exempel om Digitala Nyköping, satsning på årets stadskärna och arbete med en klimatdestination på Öster. Arbetet med ett akademiskt nav på Campus Nyköping. Vissa av åtgärderna som har vidtagits under pandemin förlängs så som gratis kantstensparkering i två timmar och utökade möjligheter för uteserveringar.

Under 2020 färdigställdes fler bostäder än på väldigt länge i Nyköping. Vi ser också ett fortsatt tryck på planering för bostäder. Det är förstås i grunden bra och visar på Nyköpings attraktivitet. Vi kommer fortsätta med en offensiv planering för bostäder i hela kommunen. Det är också oerhört viktigt för den lokala tillväxten att vi som kommunala företrädare fortsätter vara offensiva med nödvändiga offentliga investeringar för att bidra till utvecklingen i vår kommun.

Det senaste exemplet är utbyggda platser på äldreboendet Rönnliden i Aspa. Innan jul beslutades också om nästa del av utbyggnad av fibernätet i kommunen runt Stigtomta och Vrena.  Förutom att pandemin visat på behovet av stabila digitala förutsättningar är detta investeringar som generar lokal tillväxt och utveckling även under byggtiden.

Nyköpings kommun har startat en satsning på ambassadörskap. Inte minst för att vi själva ska öka vår stolthet över vår fina kommun. Tillsammans fortsätter vi bygga Nyköping och tar oss an de utmaningar som pandemin medfört men också det långsiktiga arbete som gör Nyköping till en bra plats att leva och verka på.