S ljuger ogenerat om sitt ansvar

Magdalena Andersson (S) påstår nu att partiet alltid fört en stram migrationspolitik. Alltså samma politik som hennes parti kallade rasistisk för bara några år sedan, skriver Alexander Christiansson (SD) med flera,

Magdalena Andersson (S) påstår nu att partiet alltid fört en stram migrationspolitik. Alltså samma politik som hennes parti kallade rasistisk för bara några år sedan, skriver Alexander Christiansson (SD) med flera,

Foto: Judit Nilsson / SvD / TT

Debatt2024-03-12 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det verkar råda en märklig uppfattning att Sveriges migrationsrelaterade problem började i samband med flyktingkrisen 2015, men sanningen är att dessa började långt tidigare. Det fanns ett utbrett missnöje med den förda migrationspolitiken redan på 1980- och 1990-talen, vilket Socialdemokraterna hade stor skuld i. Trots uppenbara problem med segregation, migrationsrelaterad brottslighet och höga kostnader för “integrationen” redan för 40 år sedan fortsatte de sitt mångkulturella projekt. Vidare påstår Magdalena Andersson nu att partiet alltid fört en stram migrationspolitik. Alltså samma politik som hennes parti kallade rasistisk för bara några år sedan. Att Socialdemokraterna har kallat oss, Sverigedemokraterna, ett ”rasistiskt” parti på grund av att vi har pekat på en misslyckad integrationspolitik och förespråkat en stram invandring känner alla till.
 

Om det inte vore för sin maktposition och sitt stora inflytande på samhället, skulle man kunna skratta åt Socialdemokraternas klumpiga försök till historierevisionism. Men det finns anledning att inte roas över Anderssons förfalskningar av verkligheten. Det är nämligen ett direkt hot mot ett framåtsträvande, upplyst och demokratiskt samhälle. Att urholka förtroendet för politiken genom att ständigt förändra historien efter sin egen agenda är farligt. 
Det står Socialdemokraterna helt fritt att ljuga hur mycket som helst om den egna politiken. I en fungerande demokrati ska lögner dock straffas genom sämre valresultat, men det kräver att de röstberättigade är välinformerade. Det är därför vi har massmedia som ska granska oss politiker och ge en sanningsenlig bild av olika händelser i samhället. Det är till stora delar upp till landets journalistkår att avslöja de lögner som Socialdemokraterna sprider. 
 

Om ledningen för landets största parti kommer undan med historierevisionism av dessa proportioner så riskerar det att smitta av sig till övriga samhället, vilket vore förödande för Sverige vars framgång till stor del bygger på tillit mellan människor. 
Om Magdalena Andersson verkligen vill göra ”Sverige mer som Sverige” borde hon således föregå med gott exempel och omedelbart sluta ljuga och i stället be om ursäkt för partiets misstag. Därefter är hon välkommen att lägga fram motioner i riksdagen som syftar till att laga det som Socialdemokraterna förstört.