Debatt: "Här är Alliansens sommartips till de rödgröna i Nyköping"

Inlägg utifrån

Det här är en debattartikel med syfte att påverka. Det är den externa debattörens egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Med snart bara ett år kvar till valet kan vi konstatera att Alliansens politik gör skillnad för Nyköpingsborna.

Drygt ett år efter att Nyköpings största ridskola gått i konkurs och flera hundra ryttare fortfarande väntade på besked om framtida förutsättningar för sin sport, fick vi nog av väntan och gav vårt besked: en ridsportanläggning ska byggas i Nyköping. Det dröjde inte länge förrän den röd-gröna majoriteten lade fram förslag på möjlig lösning för en framtida ridskola. Bra, vi uppskattar tempoökningen men hoppas att majoriteten nu också lyssnar in Alliansens krav på att kompetens inom sporten och hästnäringen ska knytas till arbetet med att utforma en ridsportanläggning och slutligt fastställa lämplig plats för den. I det arbetet bör också dialog föras med Oxelösunds kommun om att samarbeta kring en ridsportanläggning.

I höstas föreslog Alliansen att det ska bli obligatoriskt att välja skola i vår kommun. Vi pekade på positiva effekter som bättre förutsättning för skolgången när individen får välja den skola som passar bäst, möjligheten för barn att bryta ett socialt arv och den bostadssegregation som leder till en segregerad skola. Likaså underströk vi vikten av en god dialog och ett gott samarbete med kommunens friskolor. I SN (19/6) meddelar S, V och MP att man tänker införa aktivt skolval i Nyköping, med samma argument som Alliansen motionerat om ett halvår tidigare. Att man ”glömmer” nämna att det är ett Alliansförslag man vill göra verklighet av kan vi leva med – vi fokuserar på det faktum att vår politik ger bättre förutsättningar för Nyköpingsborna. Full kraft i det arbetet får vi naturligtvis först efter en valvinst 2018, men fram till dess ser vi gärna att S, V och MP fortsätter att verkställa våra idéer. För att underlätta för majoriteten tipsar vi därför om fler Alliansförslag:

• ”Nyköpingsinitiativet” – en modell Alliansen arbetat fram för att få fler i arbete och minska kostnaderna för försörjningsstöd. Kostnader som idag rusar då S, V, MP inte sätter in verkningsfulla åtgärder för att få fler i jobb och färre i bidrag.

• Avskaffa delade turer inom vården - ett förslag som skulle förbättra arbetsförhållanden för anställda inom den kvinnodominerade offentliga sektorn.

• Byt styrmodell – Alliansen vill att tydlighet, effektivitet och transparens ska prägla styrningen av Nyköpings kommunala organisation. Nu står det förvisso i skarp kontrast till hur S, MP och V väljer att styra kommunen i dag, men givet kovändningen om aktivt skolval och tempoökningen i ridsportfrågan känner vi hoppfullhet även här.

Glad sommar önskar Alliansen!

Anna af Sillén (M)

Martina Hallström (C)

Sofia Remnert (L)

Marita Göransson (KD)

Redan i höstas föreslog Alliansen att det ska bli obligatoriskt att välja skola i Nyköping. Vi ser gärna att kommunledningen genomför fler av våra förslag, skriver Anna af Sillén (M), Martina Hallström (C), Sofia Remnert (L) och Marita Göransson (KD). Foto:

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

CenterpartietKristdemokraternaLiberalernaModeraternaNyköpings kommunDebattskola och utbildning vård
Relaterat