Vi går nu in i nästa fas av landstingets moderniseringsarbete när renoveringarna av våra tre sjukhus tar ordentlig fart, skriver de fyra förträdarna för den styrande koalitionen i landstinget. Foto:

Debatt: ”Landstingets ekonomi står sig stark”

Inlägg utifrån

Det här är en debattartikel med syfte att påverka. Det är den externa debattörens egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Landstingets ekonomi är stark och har varit så under flera år. Det är ingen slump att en medveten och målinriktad politik som tar ansvar för helheten också gör ett gott ekonomiskt resultat. Detta samtidigt som tillgängligheten har ökat på flera områden.

177 miljoner plus för 2017 är ett oerhört starkt resultat för ett landsting i Sörmlands storlek, och Koalitionen har levererat överskott i ekonomin under hela mandatperioden. Vi har även gjort så med en av landets lägsta landstingsskatter.

När vi nu går in i 2018 kan vi se att landstinget anställt 305 fler medarbetare sedan föregående år, och då främst undersköterskor. Vi kan även se att trenden med ett ökat antal sjukskrivningsdagar är bruten. Att vi även öppnat fler vårdplatser och bygger ut våra verksamheter visar på att Landstinget Sörmland fortsätter att utvecklas i en positiv riktning.

Vi blundar inte för de problem vi står inför som landsting, och som vi inte är ensamma om i Sverige. Kostnaderna för hyrpersonal samt köpt vård fortsätter att öka och vi har på sina håll fortsatta problem med tillgängligheten, men att som Magnus Leivik (M) påstå att Koalitionen blundar för dessa problem är rent felaktigt. Vi ser dem och vi jobbar med dem varje dag.

Vi går nu in i nästa fas av landstingets moderniseringsarbete när renoveringarna av våra tre sjukhus tar ordentlig fart. Nyköpings lasarett, Kullbergska sjukhuset och Mälarsjukhuset ska alla få sig ett ansiktslyft. Vi kommer kunna erbjuda fler enkelrum för dem som vill ha det, bättre ytor för personalen och en smartare vårdkedja. Allt detta har möjliggjorts tack vare Koalitionens ansvarsfulla ekonomiska politik som har gett sörmlänningarna ett skuldfritt landsting med en låg skattesats.

Monica Johansson (S)

finanslandstingsråd

Anna Wåhlström (MP)

folkhälso- och miljölandstingsråd

Mattias Claesson (C)

vice finanslandstingsråd

Fredrik Lundgren (L)

hälso- och sjukvårdslandstingsråd

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

SocialdemokraternaCenterpartietLandstinget SörmlandLiberalernaMiljöpartietDebattEkonomisjukvård och hälsa
Relaterat