Alliansen i Nyköping ljuger gång på gång om majoritetens avsikter med skolorna i Nyköping. Det är det i dag största hotet mot landsbygdsskolorna i Nyköping, skriver Urban Granström (S) med flera. Foto:

"Nyköpings Allians är ett hot mot landsbygdskolorna"

DEBATT

Det här är en debattartikel med syfte att påverka. Det är den externa debattörens egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Organisationen för Nyköpings kommunala skolor lades fast i en utredning för ganska många år sedan nu. Där fastställdes att de skolor som finns idag också är de skolor som ska finnas i framtiden. Det vet de borgerliga partierna i Nyköping.

Ändå väljer de att gång på gång skapa oro kring landsbygdsskolorna genom att ljuga om majoritetens intentioner med Nyköpings skolor (SN 17/3). Det är det största hotet mot landsbygdsskolorna. Om barn och föräldrar ständigt får höra från Moderaterna i Nyköping att deras skola är hotad trots att det är lögn, skapar det oro och riskerar leda till att föräldrar av den anledningen väljer bort sin skola och därmed skapar sämre förutsättningar för de skolor som finns idag. Det är det största hotet mot landsbygdsskolorna i Nyköping.

I stället stärker vi organisationen för de kommunala skolorna genom att effektivisera administrationen. Men även för att kunna skapa sammanhållna elevvårdsteam och satsa på skolbibliotek för varje skolenhet.

Vi har också förändrat ersättningssystemet till skolorna i kommunen och ökat elevpengen till alla mindre skolor, även fristående, med ett så kallat strukturtillägg.

Samtidigt görs den största satsningen någonsin på skolan utanför Nyköpings tätort genom investering i en ny skola i Stigtomta. Det är viktiga steg för en bra och likvärdig skola i hela Nyköpings kommun.

Urban Granström (S)

kommunstyrelsens ordförande

Malin Hagerström (MP)

kommunalråd

Nicklas Franzén (V)

kommunalråd

Kent Pettersson (S)

ordförande i barn- och ungdomsnämnden

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

SocialdemokraternaMiljöpartietNyköpings kommunVänsterpartietPolitikUtbildningDebattskola och utbildning
Relaterat