Det behövs insatser för att bygga gemenskap mellan människor, som servicepunkter på landsbygden och äldreboenden som byggs som multihus, skriver Inger Fredriksson (C). Foto:

Debatt: "Nytt ledarskap bygger trygghet"

Inlägg utifrån
annons

Det här är en debattartikel med syfte att påverka. Det är den externa debattörens egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Tudelningen i samhället. Otrygghet i vardagen och på internet. Miljöhot, med plast i haven, isar som smälter, vatten som sinar och som innehåller ovälkomna tillsatser.

Uppgifterna att ta sig an för mig och Centerpartiet är många. Men vi får inte tveka eller vika undan för att uppgifterna är för stora. En elefant äter man sked för sked. Vi löser detta med ett nytt ledarskap, där vi tar oss an uppgifterna en efter en.

Det behövs insatser för att bygga gemenskap mellan människor. Det lägger grunden för trygghet. Vi måste hitta mötesplatser för människor i alla åldrar och med olika bakgrund. Det kan handla om äldreboenden som byggs som multihus med annan verksamhet inuti så att de möts som annars inte skulle ha träffats. Det kan handla om servicepunkter på landsbygden, där du kan fixa vardagsfrågorna samtidigt som du tar en fika med grannen.

En annan viktig fråga är vad som händer på nätet, hur vi kan lära oss att vara sunt kritiska mot det som publiceras på nätet och våga säga ifrån och i värsta fall anmäla det som inte är okej.

Vi behöver ett nytt ledarskap för att bryta tudelningen i samhället. Vi behöver skolor som är bra lärmiljöer med engagerade lärare som motiverar elever att lära för livet. Med en god utbildning ökar möjligheten att få ett jobb eller att driva något eget. Fler företag är vägen till fler jobb, jobb som ger egen ekonomi och trygghet.

Långsiktig trygghet är också att vi tar oss an miljöhoten. Plasten i haven, vattnet som sinar eller som innehåller läkemedel och hormonstörande ämnen.

Här kan vi inte ställa oss bredvid och titta på. Det krävs ledarskap för att säkra tillgången på rent vatten, ändra beteenden och få oss att sluta leva som om nästa dag vore den sista.

Det finns möjligheter att förändra, men det behövs ett nytt ledarskap för Sverige. Det ansvaret är jag beredd att axla som riksdagsledamot för Centerpartiet i Sörmland.

Inger Fredriksson

riksdagskandidat för Centerpartiet

Läs också

( 8 st )

Läs mer om dessa ämnen

CenterpartietDebattPolitikVallandsbygdsutvecklingÄldreomsorg
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka