• Patrik Brinkhammar på Woodys i Vagnhärad visar upp ett av de senaste tvättställen. Stora tvättställ är något som ökat i popularitet. Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

Duschkabinen – det nya heta i badrummet

Trosa

Det är inte längre bara köket som är populärt att renovera och byta ut. Sedan några år tillbaka har även badrummet blivit något som vi allt oftare vill fixa till och en av de kanske starkaste badrumstrenderna är duschkabinen.

Att totalrenovera badrummet är något allt fler lägger ned pengar på och det finns en uppsjö med kranar, kar, kakel och annat man kan välja bland för att hitta precis det som faller en på läppen. En totalrenovering av ett badrum, lite beroende på storlek, kan gå loss på omkring 200 000 kronor. Men det gäller också att inte rusa fram i sin renoveringsiver utan att i stället ta det lugnt och planera noggrant. Det menar Patrik Brinkhammar som ansvarar för bland annat badrumsdelen på Woodys i Vagnhärad.

– Det är viktigt att kunden kan komma in och får klämma och känna på allting samt få information. Sedan bör man också ta in minst tre offerter från olika byggföretag, säger han.

Många av trenderna som dyker upp är inga omvälvande sådana utan i de flesta fall mindre detaljer som gör badrummet mer bekvämt och praktiskt.

– Den här detaljen, att du har belysning ned på tvättstället, säger han och visar en diskret belysning i ett av badrumsskåpens underkant.

Patrik Brinkhammar säger att han även märkt av att alltfler gör sig av med sina badkar för att i stället installera duschkabiner. Till det vill de flesta också ha en takdusch utöver det vanliga handhållna duschmunstycket.

– Många som inte badar vill ha mer utrymme och då gör man sig av med badkaren. Om man har trångt kan man skaffa en duschkabin med vikbara väggar. Det är något som vanligtvis gick till stugorna innan, men nu sätts de även upp i de vanliga hemmen. Kunderna i dag är väldigt medvetna, badrummet är en viktig del i hemmet och man vill att det ska vara fräscht.

Något som också försvunnit så gott som helt är de gamla linoleummattorna.

– Förr var det matta på golv och matta på vägg. Idag är det knappt någon som pratar om det. Man vill ha kakel och klinkers, helst ska det vara stora plattor. Något som blivit väldigt populärt är plattor som ser ut som betong eller granit i stället för det klassiska vita.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

TrosaExtraRenovering
Relaterat