• Full gas genom livet verkar vara Lina Kraftés motto. Och hon gillar bilar också. Foto:
  • Minstingen i familjen, Jonas ett år, tar upp mycket av mammas tid än så länge. Foto:
1/

Lina gasar genom livet

Vagnhärad

Tidigare militär, i startgroparna med en enskild firma inom skönhet, har priser inom bikinifitness och är numera kartläsare i rally. Linas liv tar många vägar.

När Extra möter Lina Krafté, får hon direkt bevisa sina körkunskaper, SN-bilen bara slirar på den glashala landsvägen som ringlar sig fram till hennes och familjens hus som maken Nero byggt i ett fritidshusområde utanför Vagnhärad.

– Du måste våga gasa, förklarar Lina, hon rattar snabbt och vant medan SN:s utsände känner sig som ”Bambi på hal is”.

Lina bjuder på kaffe och våfflor i huset, 1-åriga Jonas tultar omkring, hon lyfter upp honom och pussar honom nätt på kinden, busar och kastar upp honom i luften så han kiknar av skratt.

Lina flyttade till Sverige för fyra år sedan. Hon hade träffat Nero, som var bosatt i Vagnhärad, genom sin bästa vän och tillika hans syster.

– Jag bodde och jobbade som militär i Litauen, jag hade inga planer på att flytta men så möttes vi och ”love is blind” det gick liksom inte att stoppa.

– Några månader senare flyttade jag till honom. Han är min bästa vän och vi är ett bra team, säger Lina och kikar mot det stora bröllopsfotot från Venedig som hänger på en av de höga väggarna i huset.

På tal om team ska paret nu börja köra rally tillsammans. Nero kör redan och Lina kommer vara kartläsare. Men i april kommer Lina själv sitta bakom ratten på women’s rally i Litauen.

– Föraren ska kunna vara blind och köra ändå,..om du är en bra kartläsare, säger hon och påpekar att det kommer att krävas en del träning för att allt ska sitta.

Lina har alltid gillat extrema saker och fart, hon vill att det ska hända något och det var därför hon som liten drömde om att arbeta som polis. Hon studerade i fyra år och började arbeta som gränsmilitär i hemlandet.

– Jag tog mitt körkort direkt på 18-årsdagen och när jag arbetade som militär övade vi mycket på att köra på tuffa vägar och olika vägförhållanden.

– Drömmen är att jag och Nero ska köra Dakarrallyt i framtiden. Varför inte? Jag drömmer stort men det är så jag når mina mål.

– Min mamma säger alltid att vid nymåne ska du skriva ner tre exakta önskningar och mål, sen ska du repetera önskningarna för dig själv ofta. Jag lärde Nero det också, trots att han var skeptisk, men det fungerar verkligen,.. ”Dream big”, säger hon och ler.

Linas vän Indre är också på besök.

– Lina, Nero och barnen är extremt aktiva. Nu i helgen var de och åkte skidor, berättar Indre och visar upp en film på smartphonen när Lina hoppar i ett ”big jump”.

– Jag gillar att testa olika saker, jag tycker jag lär mig så mycket då förklarar Lina.

Hon berättar om när hon hoppade bungyjump ner i en flod i Europa. Att hon elva månader efter första sonens födelse ställde upp i en bikinifitness tävling i hemlandet. Hur hon tävlade med maken inklusive hans anställda i gokart för några månader sedan och älskade känslan att kika över axeln och se de andra komma på efterkälken.

– Det var efter gokarttävlingen Nero ville att Lina skulle börja köra rally med honom, flikar vännen och grannen Indre in.

Sonen Jonas, ett år, går mot mamma Lina som hukar sig ner.

– Jonas blev ett i december, vår andra son Nerijus är tre och Neros son Gabrielius är åtta år, så det är full fart här hemma. Men när jag har tid arbetar jag med att få i gång min enskilda firma ”Beauty Kraft” där jag kommer erbjuda massage och kosmetisk tatuering säger 27-åringen, som verkar våga köra full gas genom livet.

Lina Krafté

Ålder: 27 år.

Bor: I Sund utanför Vagnhärad

Gör: I startgroparna för egna firrman Beauty Kraft, kör rally, tidigare militär.

Familj: Maken Nero hans son Gabrielius, 8 år, gemensamma sönerna Nerijus, 3 år, och Jonas, 1 år.

Mamma, pappa och storebror i Litauen.

Intressen: Rally, gokart, bikini fitness.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

VagnhäradSportRallymotorsport
Relaterat