• Foto:
  • Foto:
1/

Nu vaknar hamnen till liv

Nyköping

Kallt, grått och blåsigt under vintern – då är det bara de mest tappra motionärerna och hundrastarna som promenerar på kajen i Nyköpings hamn. Under sommarhalvåret vill alla vara där – och det finns mycket att göra.

Nu börjar aktiviteterna runt hamnen i Nyköping dra i gång. Speciellt i mitten av maj händer det mycket runt hamninloppet.

Dels har Automobilsällskapet sin första hamnträff den 16 maj, dels angör Briggen Tre kronor hamnen dagen innan. Med det skeppet, som byggdes så sent som 2005, följer även en hel del aktiviteter som handlar om miljön och vårt vatten. Det är tredje året i rad som skeppet angör i Nyköping. Aktivitetsschemat ändras hela tiden och uppdateras i Nyköpingsguiden. Schemat så här långt syns här nedan.

Men hamnen är mycket mer än det.

Vid Vattensportens hus arrangerar Nyköpings kanotklubb som vanligt Nyköpingsregattan. Den arrangeras i år helgen 9–10 juni.

Kanoten avslutar även sommaren i hamnen med Aktersnurran den 6 oktober. Den populära K4-tävlingen som brukar locka gammal som ung, nybörjare som landslagskanotist.

Linedanceföreningen Side by side anordnar danser vid fyra tillfällen i sommar, varje onsdag i juni närmare bestämt med början på Sveriges nationaldag den 6 juni. Då hamnar för övrigt hamnen på nytt i strålkastarljuset. Andra föreningar planerar även de olika arrangemang på hamnplanen.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingNyköpingsånExtra
Relaterat