Pyntat var det här – i år igen

GNESTA

Nu strålar ljuset från himlen allt oftare samtidigt som våra fönsterbrädor och bord pyntas med gult, rosa och lila. Sedan är det upp till var och en att avgöra om det ska bjudas på memma eller choklad.

Gnestabon Lena Olsson är en av dem som tycker om att handla i någon av Gnestas små presentbutiker, eftersom hon gärna vill slippa åka iväg för att handla. Hon har inga problem med att vissa ogillar prydnadssaker och pynt.

– Jag gillar påsken, allt det gula och färgerna som ljusar upp! utropar Lena i butiken där man valt att lyfta fram påskharar och påskägg vid skyltningen.

– När barnen var små så gillade vi att måla ägg och göra eget påskpynt. Jag gillar pynt och handlar gärna presenter här, säger Lena och betalar för en ask chokladpraliner med påskmotiv som små kycklingar på.

På frågan vad som är oundvikligt på påskbordet svarar hon utan att tveka:

–Memma! Det är de finska rötterna som kräver det, säger hon och ler stort.

I butiken intill så har butiksägarna lyft fram platsblommor som är osannolikt lika äkta påskliljor och tulpaner.

– Plastblommor kan faktiskt vara mer miljövänliga än att köpa en bukett från Holland, som håller en vecka tills man måste köpa en ny, säger Sanna Rådeström som jobbar i butiken.

– Det är framför allt äldre som frågar efter lite mer old school-liknande påsksaker. Sedan kan man se att färgtrender varierar. Nytt för i år är att vi lyft fram keramikhönorna här, säger Sanna och pekar mot påskbordet.

På frågan om hon själv köper påskpynt så erkänner Sanna att hon för egen del faktiskt föredrar julpynt.

  • Foto:
  • Fortfarande är påskfjädrarna populära även om den rosa varianten är den mest trendiga i år, om man ska tro butiksägare i Gnesta. Foto:
  • Påskharen är en klassiker som fortfarande håller. Foto:
  • Påskägg i alla varianter och storlekar lockar ung som gammal till köp. Foto:
  • "Det blev en ask påskiga chokladpraliner som jag köpt i present till någon." avslöjar Lena Olsson som gillar att handla i presentbutikerna i Gnesta. Foto:
  • "Plastblommor kan faktiskt vara mer miljövänliga än att köpa en bukett från Holland, som håller en vecka tills man måste köpa en ny", säger Sanna Rådeström i en av butikerna. Foto:
  • Foto:
1/

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

GnestaExtraPåsk
Relaterat