Sigge värnade om den historiska miljön i Nyköping och gick ofta i första ledet för att skapa opinion för att bevara och tydliggöra intressanta kulturbyggnader, så som NK-villan, Konsthallen med flera.

Jag hade glädjen att lära känna Sigge närmare i slutet av 90-talet och början av 2000 då han var min styrelsesekreterare i Nyköpings hembygdsförening. Sigge var en mycket omtyckt historieberättare och skrev bland annat. i Nyköpings hembygdsförenings bok Nyköping i våra hjärtan om företag som satt Nyköping på kartan.

Han skrev om Ernst Merck som blev känd som ”emigrantfartyget” som byggdes i Nyköping. Under rubriken ”De förskräckliga kompanisterna som höll möten på Slottsvallarna” och om ”NK 100 år” och om ”Ån var den pulsåder som gav Nyköping liv”. Dessutom skrev Sigge Johansson boken ”NK-epoken i Nyköping 1904-1973” utgiven i samarbete med Nyköpings hembygdsförening.

Sigge kom ofta med idéer om föredragshållare och intressanta uppslag. Sigge uppmärksammades också i Antikmagasinet på Kunskapskanalen i TV, där han berättade om NK-epoken i Nyköping. Reklamvärdet från detta TV-program gjorde att Nyköpings hembygdsförening fick trycka upp flera hundra böcker som säljs i hela Sverige.

Våra tankar går till Sigges familjen hustru Ragnhild, barnen Bengt och Eva och barnbarn.

Vi är många som saknar honom och vi vill minnas Sigge som han var. En sympatisk, lågmäld och kunnig man har lämnat oss.