Han uppnådde den aktningsvärda åldern 90 år och hade många strängar på sin lyra. Förutom familjen var Skåne honom mycket kärt och då särskilt födelsestaden Lund och Torekov, där många somrar tillbringades. Huset i Torekov var hans Shangri-La. Han kallade det sitt hälsohem, där de salta havsbaden var somrarnas höjdpunkter.

Hans yrkesverksamma liv var på tjänstemannasidan inom sjukvården från norr till söder i Sverige varav längsta tiden i Nyköping. Han var en noggrann, plikttrogen och lojal medarbetare, som avlutade yrkeslivet som landstingssekreterare.

I Lund tillhörde han under ungdomsåren IFK Lund, där han var en framstående 400-meterslöpare. Intresset för friidrott släppte han aldrig. Stora tv-sända mästerskap var högtidsstunder, då man inte fick störa honom.

Under många år tillhörde han den manliga barbershopkören i Nyköping och deltog då i flertalet tävlingar. Han var medlem i W6, ägnade sig under senare år åt bokbinderi och var under 40 år aktiv medlem i Nyköpings Gymnastikförening, en förening som låg honom mycket varmt om hjärtat. Han var föreningens ordförande under många år och blev sedermera utnämnd till hedersordförande.

Olle var en ”jazzdiggare” och vi upplevde tillsammans många minnesvärda stunder med höjdpunkter som Ella Fitzgerald med Count Basie i Konserthuset i Stockholm och Frank Sinatra i Globen. Så som många skåningar älskade Olle god mat och i det gästfria hemmet bjöds det på många goda middagar, där Olle trivdes som bäst i glada vänners lag. Han var en mästare i ordlekeri, vilket han gav prov på in i det sista. Olle hade ett innehållsrikt liv som han var mycket tacksam för.

Trots besvär med hälsan under den sista tiden utstrålade han en obändig optimism och in i det sista en vilja att komma igen. Han var en kärleksfull och ömhjärtad person och månade mycket om sin familj, som nu i saknaden och sorgen efter honom har många fina minnen som tröst.

Vännerna Ulla-Britt och Wolf Seiz