I 30 år har salongen Hårakuten permanentat, slingat och friserat Nyköpingsbor. Jeanette Olsson har jobbat där sedan starten 1988 då hennes mamma och pappa öppnade salongen. Jeanette tog över salongen 1994. Hon utbildade sig i Norrköping och gick i föräldrarnas fotspår. Pappa Håkan Gustafsson och syster Åsa Olsson driver numera Salong Maxim hundra meter bort.

Ballonger pryder entrén och vittnar om en jubilar. En trapp upp precis under takåsen längs Storgatan i Nyköping hittar man Hårakuten.

Samma adress och lokal i 30 år, dagsljuset flödar in från flera takfönster. Ett blomsterarrangemang står på ett bord. Stamkunder som gratulerar, många trogna kunder har hon.

Artikelbild

Jeanette Olsson är frisör och driver Hårakuten i Nyköping som i år firar 30-årsjubileum. FOTO: JENS ALVIN

Agneta sitter i en av frisörstolarna när SN är på besök.

– Jag är kund här sedan de öppnade för 30 år sen, på den tiden var att de en av de första salongerna i Nyköping med drop-in, nu uppskattar jag onlinebokningsystemet och att jag slipper sitta i ett skyltfönster som många gånger är fallet hos frisörer, säger Agneta.

– Det är roligt med stamkunder, man lär känna dem och man blir glad när man kollar kalendern och känner igen namnet, säger Jeanette.

De sju frisörtjejerna småpratar med kunderna samtidigt som de fönar, slingar eller klipper.

– Vi trivs bra ihop och det är väl tydligt med tanke på hur länge vi jobbat ihop, säger Jeanette. Anneli till exempel har jobbat här i 29 år och både ­Linda och Sofi har också jobbat här i flera år trots att de pendlar från Norrköping och Trosa.

I höstas reste hela gänget till London på en hårmässa. Ibland blir det utbildning i Stockholm.

– Det är kul att göra resor tillsammans men viktigast för att trivas så länge ihop är att vara snälla, öppna och förstående mot varandra säger Jeanette och får medhåll från kollegan Linda Dankmeier som fortsätter:

– Jeanette tänker inte på det själv men hon är en omtänksam chef, nu har hon bakat bullar, säger Linda och pekar mot bordet, och så får vi gå på massage en gång i månaden.

Hur ska ni fira 30-årsdagen?

– I kväll ska vi ut och äta och vi har redan skålat i champagne. Jag är stolt över att få fira 30-årsjubileum tillsammans med min stöttande personal och min make Mats som är en riktig klippa säger Jeanette.