Hundra kilo mjöl och 2 500 bullar

På Kanelbullens dag var det full fart på Freis bageri. Plåt efter plåt matas in i ugnen. "I dag gick jag upp i går", säger Magnus Ossiansson.

 Magnus Ossiansson och hans fru Maliwan är ägare till Freis bageri och är mycket nöjda med sin nya brödbutik.

Magnus Ossiansson och hans fru Maliwan är ägare till Freis bageri och är mycket nöjda med sin nya brödbutik.

Foto: Jens Alvin

Nyköpings kommun2019-10-04 13:30

Ägarna Magnus Ossiansson och hans fru Maliwan har ägt Freis bageri i tre år. Nu har de tagit över en grannlokal och fått en mycket större brödbutik som ligger ut mot Ringvägen.

– Det har blivit en ganska stor skillnad nu när vi har brödbutiken på framsidan. Den syns mycket mer och vi har ökat försäljningen med 20-25 procent, säger Magnus Ossiansson.

Det märks att  Kanelbullens dag, som firas den fjärde oktober, är en speciell dag. Telefonen ringer, det strös socker på de jästa bullarna och de många plåtvagnarna med bullar rullas runt.

– Det är extra mycket att göra på fredagar, många företag har fika på eftermiddagen. Men just den här dagen blir det lite extra när det är Kanelbullens dag. Idag gick jag upp igår, säger Magnus Ossiansson.

En vanlig fredag brukar Magnus gå upp vid halv två men just den här dagen gick han upp vid halv tolv, alltså dagen innan.

– Det här med ett småskaligt bageri blir ett sätt att leva men jag står väl och sover ibland, säger han.

Det är fem personer som jobbar i företaget men när det är mycket att göra brukar Magnus mamma Christina Ossiansson hjälpa till lite extra. Medans Magnus bakar i bageriet gör hans fru Maliwan smörgåsarna och sköter det mesta i brödbutiken.

– Det är mycket jobb och det blir lite extra idag men det är roligt, säger Maliwan. 

Det står på skylten att det är öppet från klockan 05:00 på morgonen men Maliwan brukar öppna redan halv fem.

– Då står ofta polisen här och vill köpa smörgåsar. De är väl hungriga efter nattskiftet, säger Maliwan.
 

Magnus Ossiansson strör lite socker på de jästa kanelbullarna.
Magnus Ossiansson strör lite socker på de jästa kanelbullarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!