Någon gång 1954 hade Råby Rödakorskrets styrelsemöte vid Strand hos Larssons, Hildur Larsson var med i styrelsen. Då diskuterades vad man kunde göra för att få in pengar till kassan. Någon sa, att om man hade en festplats och kunde anordna dans. Föreningsborg som festplats var sedan länge nedlagd och dansbanan riven. Om man bara hade en plats att vara på. Då sa Hildur Larsson: "vi har en vacker hage men mer är det inte". Styrelsemedlemmarna tog en promenad till hagen, någon sa att här är det så vackert, det behövs ingen festplats, hit kan folk komma ändå. Greve Arvid Wachtmeister sa då: "om Larssons upplåter marken, skänker jag virke till en dansbana". 1955 blev det verklighet. Christineholms gårdsmästare Per Olov Johansson och Åke (Jocke) Karlsson byggde dansbanan, och den sommaren hölls den första festen. Det var något av ett provisorium till att börja med, kioskerna för försäljning av lotter, kaffe, varm korv mm, bestod av stolpar där presenningar utgjorde tak och väggar.
De ersattes redan nästa år av lätt monterbara masonitkiosker, som togs ned varje höst, och ställdes under tak i något skjul. Men belysning behövdes också, elslingor med lampor hyrdes från någon elfirma, men de måste tas ner efter varje säsong. Redan första året blev Strands hage populärt. Första festen hade Röda korset sedan kom de andra föreningarna med, t ex Råby IF. Det var även artister som uppträdde i samband med danserna. Det var trollkonstnärer som "Christer el Rico" och bondkomikern "Kalle Kappon" världsberömd i Råby, Husby och Årdala med omnejd. Han berättade historier och vitsar. Inte att förglömma "Ludgo-Pelle" med sin enmansorkester. Han spelade tre instrument samtidigt, trynorgel/munspel, ståbas och en ärtburk fastsatt på foten. Han var även en mästare på tungstepp. Idrottföreningen hade fått kontakt med musiker från Södertälje. Två syskon som spelade gitarr och sjöng samt dragspelare och basist. De var mycket trevliga och spelade bra dansmusik. De återkom tre år i följd, om jag minns rätt. En gång när de kom, var jag och tog emot dem. Då beklagade "basen för basset" att deras ordinarie dragspelare blivit sjuk. Han presenterade ersättaren. Jag reagerade på namnet det var inte så vanligt, han hette Hasse Tellemar! Det var innan han blivit känd i hela Sverige genom programmet "Ring så spelar vi"
Vid en fest 1956 var det ryttartävlingar på söndagen. Då blev det nästan invasion av folk. Allt kaffebröd tog slut, arrangörerna åkte hem och tömde sina skafferier på bullar och kakor.
Målare Fredriksson, som bodde närmast hagen, eldade i tvättgrytan så det fanns varmvatten att diska kaffekopparna i. Södermanlands Nyheter skrev så här efter festen. "Cirka 9000 kronor blev nettot för Råby Rödakorskrets under veckohelgens festligheter i Strands hage. Cirka 900 personer besökte festplatsen på söndagen, som förutom ryttartävlingar också bjöd på dans, trolleri och fyrverkeri"
En annan gång skrev SN: "Råby-Rönö bygdegårdsförening hade i lördags och söndags anordnat en stor sommarfest vid Strands hage. Festen var välbesökt och inbringade närmare 10 000 kronor brutto. Influtna medel skall användas till en blivande bygdegård. På söndagen spelades en fotbollsmatch mellan ett flicklag och ett gubblag från trakten. Gubbarna besegrades med så klara siffror som 4-2 av det pigga damlaget. Bygdegårdsföreningens ordförande John Johnsson tackade på kvällen alla som skänkt gåvor till festen och alla som medverkat genom arbetsinsatser, samt alla som handlat lotter mm. Slutligen ett särskilt tack till festplatsens ägare, makarna Gunnar och Hildur Larsson." 20
Festerna i Strands hage fortsatte in på 1960-talet. Då var det regniga somrar flera år. Vädret kunde vara soligt och vackert hela veckan, till kl fem på lördag eftermiddag, då kom regnet.
Det var trist när regnet studsade på dansbanan, som så småningom blev dålig (av ålder) det fanns ingen anledning att kosta på en bana. Sommaren 1966 hölls de sista festerna i hagen.
Men några har nog ännu minnen kvar från den tiden.