Något namn har matklubben inte.
– Egentligen har vi bara kallat oss sex hungriga grabbar, säger Lars Annerfors.
Han utgör klubben tillsammans med Karl Åke Lundin, Sven Fästader, Lennart Hagerström, Göran Hård och Reinhold Dånmark. Ett par jobbar fortfarande, andra är pensionärer eller jobbar mindre.
Hur började ni?
– Det var väl så att det var några arbetskollegor som diskuterade och tyckte det kunde vara kul att laga mat tillsammans. Sedan har det rullat på.
Sex gånger om året träffas de, och de turas om att vara hemma hos de olika medlemmarna.
– Den vi är hemma hos bestämmer menyn, så lagar vi mat tillsammans. Det är alltid trerätters, med anpassat vin.
När de firade sitt 30-årsjubileum bestämde de sig för att middagen skulle vara lite extra speciell, och spegla åren som gått.
– Förrätten är något vi lagat nyligen, pilgrimsmusslor med pumpamousse. Varmrätten är en stekt gös på en salladsbädd, den gjorde vi för 15 år sedan. Desserten lagade vi för ungefär 30 år sedan, och det är en avokadomousse. Så vi speglar hela tidsepoken.
Deras fruar har bjudits in vid tidigare jubileum, och så var det också vid det här tillfället.
– De var bland annat med när vi fyllde 10, 20 och 25 år.
Har ni utvecklats genom åren?
– Det kan man gott säga, dels är vi väsentligt säkrare på hur man ska hantera olika ingredienser och på att kombinera recept. Men ofta hittar vi dessutom på egna rätter nu för tiden, så visst har vi utvecklats.
Kommer ni fortsätta i 30 år till?
– Det kanske det är få som klarar, men så länge det är roligt och fungerar kommer vi fortsätta.