Ett tag var det varje dag, numera är det varje måndagsmorgon som de sex seniorerna i fikagänget samlas.
Helgens händelser avhandlas och innehållet i dagens SN diskuteras över en macka med kaffe.
Så har det varit de senaste 25 åren, minst.
– Det är säkert längre än 25 år som vi har kommit hit. De har bra pris på kaffe och fika och det har blivit en vana. Sedan är några av oss kyrkliga också.
Det säger en kvinna i fikagänget, som gärna pratar när SN kommer och hälsar på, men som inte är lika pigg på att ställa upp på bild eller med namn.
Peter Lindvall fyller i:
– Vi har blivit ett sammansvetsat kompisgäng. Nu kanske vänskapen bryts för det är inte så lätt att hitta något annat ställe som passar för alla, säger han.
I förra veckan fick de nämligen reda på att Nyköpings församling inte tänker hålla verksamheten öppen längre. Det är öppet för vem som helst att komma dit under måndagar då fiket har öppet, och även om en del andra gäster hittar till lokalen emellanåt så är fikagänget de kanske enda stamgästerna.
– På sommaren kommer det en del pappor med barn, men vi sex är alltid här. Det är vår måndagsmorgon, säger en kvinna.
Hon poängterar att inte är besviken på Nyköpings församling men beklagar beslutet.
– Jag ifrågasätter inte att de gör det, men det känns kanske lite känslolöst och ohörsamt gentemot oss. De har inte riktigt förstått vad det betyder.
Nyköpings församling hänvisar till Prosten Pihls gård, i första hand, där man håller öppet under dagtid. Fika i Svenska kyrkans regi kan man även göra på Franciskus och Mariagården.
Samtidigt är fikagänget ålderstiget och det är inte helt lätt att ta sig fram snabbt och smidigt för alla, så nu vet de inte hur det blir med måndagstraditionen.
Lars Viper, kyrkoherde i Nyköpings församling, har pratat med stamgästerna och tagit med sig deras önskemål inför framtiden.
– Det här är inte fråga om någon ekonomisk besparing från vår sida, men resurserna måste förläggas på olika sätt. Jag tror att vi är en av de största aktörerna i Nyköping när det gäller dagöppen verksamhet men det går inte att ha överallt. Det handlar om att folk ska kunna vara lediga och kunna få kompensation, säger han.
Stänger ni fiket vid S:t Nicolai permanent nu?
– Egentligen är det tills vidare. Vi måste hela tiden pröva verksamheten för att vara så tillgängliga som möjligt och då måste man ju se över hur resurserna fördelas, säger Viper.