De tog över efter Stellan Boman, som drivit bageriet sedan 1993.
– Innan honom var det Leander Freiman som startade bageriet 1968. Och sedan 1969 har bageriet varit i de här lokalerna, säger Magnus och gör en svepande rörelse med handen.
Han visar runt i bageriet. Vid den där bänken gör de smörgåstårtor, sallader, smörgåsar och tårtor, och där är bakbordet där bröden bakas ut, och där är kylen som vid ett visst klockslag slås om och i stället för kyla blåser ångande varmluft över degarna så de jäser. Över hela stället vilar den söta doften av nygräddat bröd.
– Är det något som förvånat i alla fall mig är det att det är mer sötebröd än vad jag hade trott från början. Vi gör mycket tårtor och kakor, och många har särskilda beställningar, säger han och plockar fram en bild på mobilen på en tårta han gjorde klart nyligen.
– Det är en Hulktårta, och i fyllningen var det bland annat grön grädde.
Maliwan kliver in från butiksdelen, som hon driver. De har ändrat om – det som tidigare var packlokal, är nu butik och café.
– Nyköpings minsta café, med fyra stolar, säger hon och skrattar.
De flesta kunder stannar bara till en kort stund för att plocka upp sina varor. Bageriet kör också ut bröd till exempelvis skolkafeterior och företag.
Ibland blir det hela ett riktigt familjeföretag.
– Mina döttrar, de är vuxna båda två, hoppar in och hjälper till ibland när vi har mycket, säger Maliwan.
– Och min pappa hjälper oss med utkörningen av bröd onsdag, torsdag och fredag, säger Magnus.
Magnus kommer från början från Växjö, men kom till Nyköping i tjugofemårsåldern för att jobba som robotprogrammerare. Han har sedan dess jobbat med flera olika saker, däribland marknadsföring.
Maliwan kommer från en liten by i nordöstra Thaliand, där närmsta storstad är Roi Et. Hon har bland annat drivit gaturestauranger i Bangkok, och har också jobbat på fiket på Hemgården. När paret träffades för två och ett halvt år sedan var de inne på att starta eget, kanske en vagn med thaimat, när de såg annonsen för Freis.
– Jag var här då och fick provjobba, för att se om det var något för oss. Det var det, säger Magnus.
Det första året har varit roligt, och bjudit på utmaningar som kanelbullens dag då de bakade 2500 kanelbullar. Men de har inte haft lika mycket fritid som tidigare över till att gå i skog och mark eller pyssla om sin kolonilott.
– Vi har skämtat om det, att det är verkligen ett fast jobb vi har skaffat oss. Men det är ju så de första åren i ett företag. Vi börjar tidigt, klockan två eller halv tre på morgonen, och så kör vi på till stängning. Söndagar är helstängt, och lördagar är också butiken stängd, men då gör vi beställningsjobb, smörgåstårtor till exempel, säger Magnus.
– Det är mycket jobb – men roligt, säger Maliwan.