Med familjeägda restaurangen Fazana och en egen pizzafabrik, samt lagerverksamhet för vin och sprit, blir det mycket på agendan för Nyköpingsföretagaren Tony Gerasovski.
– Det har varit en jäkla massa jobb, riktigt mycket att göra, säger Tony Gerasovski, och skrattar.
Ändå har han inga som helst planer på att dra ner på takten. En av de större utmaningarna under 2017 är att leverera 300 000 pizzor till nya kunder, vilket avtalades under 2016. Skulle efterfrågan bli större har pizzafabriken kapacitet att leverera upp mot 1,2 miljoner, förklarar Gerasovski.
– Ica är ju en av våra större kunder, och sedan jobbar vi mycket med Menigo, som är en restauranggrossist. Till Sälen har de till exempel beställt 30 000 pizzor nu till vintersäsongen, säger han.
Under 2016 levererade pizzafabriken totalt nära 100 000 pizzor. Nytt för förra året var också att man gjorde ett gästspel på Bråvallafestivalen, där man fick ut 8000 pizzor på tre dagar. Den marknaden kommer utförskas mer under 2017, förklarar Gerasovski.
– Det var ett första test under 2016. I år ska vi förhoppningsvis vara med på Bråvalla igen, och så blir det Sweden Rock, motorträffen i Västervik och även konventfestivalen Närcon i Linköping, säger han.
Pizzafabriken arbetar mot tre kundkategorier – dagligvaruhandeln (livsmedelsbutiker), food service (restaurangsidan) och servicehandeln, vilken man satsar extra mycket på under 2017. Det inkluderar aktörer som Statoil, Preem och 7Eleven. Den sistnämnda kommer man inom kort inleda ett testsamarbete med.
– Vi kommer leverera till tio stycken butiker i Stockholmsområdet, som blir lite av ett test. Sedan får vi se hur det funkar, säger Gerasovski.
Utöver det sneglar man också på marknaden utanför Sverige. En förfrågan har redan inkommit, men där är Gerasovski än så länge förtegen.
– Jag kan inte avslöja vilken kund det är, men det är en engelsk grossist som är väldigt stor. De vill ha nästan 30 000 pizzor i månaden.
Tanken är också att lagerverksamheten för vin och sprit ska få snurr under det fortsatta året. Det är en grossistverksamhet, riktad mot restauranger, som i dagsläget inkluderar runt 40 000 produkter av vin, sprit och öl, samt lite finare alkoholfria alternativ.
– Lagerverksamheten startade egentligen för nio år sedan, men det har inte varit ett aktivt bolag. För två år sedan började vi jobba mer med det här, och förra året hade vi vårt första skarpa verksamma år. Det här året är tanken att det ska traska på lite mer, med lite nya avtal och kunder.
Kommer ni hinna med allt som händer under 2017?
– Jodå, vi hinner. I fabriken är allt utrustat och klart. Det är tre stycken som jobbar, fyra med mig själv inräknad, och vi kan göra ungefär 1,2 miljoner pizzor utan att behöva förändra något i verksamheten. Det kommer endast behövas mer personal om vi når våra mål.