Adeel Faqih grejade "en komikers mardröm"

Gnesta

Det blev både standup, musik och eritreanskt kaffe när Gnesta kommun firade 25 år med en kulturdag på Elektron.

Det var ett smörgårdsbord av upplevelser på Gnestas kulturdag på Elektron på lördagen. På scen stod bland andra den rutinerade komikern Adeel Faqih, som strök många av sina lite grövre skämt just den här gången. Även om en och annan småbarnsförälder skruvade på sig efter skämt om "doktor Batt-Faqhi".

Han inledde sin show med att berätta att publiken en vanlig dag på jobbet oftast består av mer eller mindre fulla människor i en källarlokal. Men visst fick han Gnestapubliken att skratta ändå.

— Oftast är ju det här en komikers mardröm, men jag tycker att folk hängde med. Det gick bättre än jag trodde att det skulle göra faktiskt, säger Adeel Faqih.

Många av skämten handlar om språkförvirring, kulturkrockar och hur han blivit tagen för en terrorist på grund av sitt utseende.

— Jag tycker att det är viktigt för kidsen. Det saknades när jag var ung, då fanns bara Dogge Doggelito och "cykel på köpet", det är lite förnedrande ärligt talat. Zlatan var den första som visade att man kan bli något, konstaterar Adeel Faqih.

Den rutinerade komikern Adeel Faqih bjöd Gnestapubliken på en dryg halvtimme standup på Elektron. Foto:

Kulturdagen var också ett sätt för kommunen att fira 25 år. Det blev kanske som tydligast när New Holland band stod på scen, som även spelade på den stora invigningsfesten i stationshuset 1992.

Leif Brixmark och Kenneth Johnsson var med i bandet redan på den tiden. Brixmark var mer än nöjd med publiken.

— Det var riktigt roligt. När man spelar hemma känner man ju igen en del folk också.

Kulturdagen till trots borde musiken få lite mer plats i Gnesta, tycker Leif Brixmark.

— Det är ju idrotten som får all plats och alla sponsorpengar här. Jag tycker det är synd att man inte breddar lite. Det finns många musiker här, men allt sker på frilansbasis, säger han.

New Holland band med Leif Brixmark i spetsen uppträdde på kommunens invigningsfest för 25 år sedan, och stod givetvis på scen igen när Gnesta firade ett kvartsekel. Foto:

I foajén bjöd Teberh Tekea och Jewaner Halima Edrin på eritreanskt kaffe, och de rostade givetvis sina bönor på plats.

— Man måste ha färskt kaffe och små koppar, det är viktigt, säger Teberh Tekea.

Teberh Tekea bjöd på eritreanskt kaffe, rostat och kokat enligt konstens alla regler. Foto:

Barnen fick testa afrikanska trummor. Foto:

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

GnestaKultur/NöjeWEBB_TV
Relaterat