Arkivbild från Åke Nilssons senaste sejour i Gnestapolitiken.

Åke Nilsson gör comeback i politiken

GNESTA
annons

Cecilia Jarl (M) har lämnat sitt uppdrag som ledamot i Gnestas kommunfullmäktige. Det innebär att Åke Nilsson (M), tidigare kommunalråd i kommunen, kommer in som ny ersättare.

Hur känns det att göra comeback i Gnestapolitiken?

— Comeback vet jag inte, kalla det vad du vill. Jag har nyligen blivit änkeman och då blev det väldigt tomt, så det passade alldeles utmärkt att få något att göra.

Du var kommunalråd i kommunen en kort period för 15 år sedan, hur gick det till?

— Det var när Håkan Bratt hoppade av politiken för att starta egen verksamhet. Jag var en av få som kunde kliva in med kort varsel och satt fram till nästa val, det blev knappt ett år.

Har du saknat politiken?

— Jag har inte varit helt ute ur bilden. Jag satt i revisionen fram tills 2014 och har varit med i kommunala bolag i alla år.

Kommer du att fortsätta efter valet 2018?

— Det få vi se, vi tar en sak i taget. Jag fyller 80 år i sommar och de kanske vill föryngra lite. Vi får titta på det vid mandatperiodens slut.

Hur ser du på Moderaternas vikande opinionssiffror och den interna kritiken mot Anna Kinberg Batra?

— Det där är en typiskt journalistisk överdrift. Men visst är det bedrövligt när man sjunker sådär i opinionen, det är ingen som blir glad av det. Jag tror att det största felet har varit att man inte hållit ihop Alliansen bättre, det är därför det har bökat och stökat så och det leder till en splittring.

Läs mer om dessa ämnen

ModeraternaGnestaKommunalpolitik
annons

Mest delat denna vecka