Två träd fattade eld när en bajamaja i Thuleparken brann på fredagskvällen förra veckan. När SN kommer till platsen för att fotografera på tisdagen var toaletten utbytt. Foto:

Bajamajabrand kulmen på stöksommar

Gnesta
annons

Högljudda ungdomar skapar oro kring Thuleparken. En nedbränd bajamaja i helgen är bara kulmen på en stökig sommar, menar en boende i området.

Det var på fredagskvällen förra veckan som en bajamaja började brinna. Elden spred sig till två träd. När SN kommer till platsen för att fotografera på tisdagen är toaletten utbytt, men det luktar fortfarande starkt av brand från de sotiga träden.

En man som bor med utsikt över parken berättar att det har varit "ett jädra busliv" i Thuleparken de senaste månaderna. Han ringde själv och larmade räddningstjänsten när det brann, men vill vara anonym eftersom många av ungdomarna som vistas i parken betett sig hotfullt, enligt honom.

— Från vår horisont är det här kulmen på något som har pågått hela sommaren, säger mannen till tidningen.

Han berättar om flera incidenter under sommaren då barn och ungdomar ska ha kört mopedbil på fotbollsplanen, druckit öl och spelat hög musik.

— Det är nästan bara äldre människor som bor i vårt hus och de flesta vågar inte gå ut på kvällarna längre.

Mannen säger också att det knappt är någon idé att ringa till polisen, för de kommer ju ändå aldrig.

Den kommentaren känner Gnestas områdespoliser Anna Bohman och Per Lindberg väl igen från lokala diskussionsgrupper på Facebook.

— Begås det brott ska man självklart ringa till polisen. Men ofta handlar det här om barn, barn som har föräldrar. Kan vi få några fler vuxna att komma ut och prata i stället för att skriva på nätet så har vi kommit långt, säger Per Lindberg.

— När vuxenvärlden säger att det inte är någon idé att ringa till polisen så blir man lite rädd. Jag tror att många säger så men alla har kanske inte ringt själva. Vi skiter inte i några jobb, säger Anna Bohman.

Områdespoliserna poängterar också att om man har sett något brottsligt så ska man ringa och berätta, eller komma till kontoret i Gnesta som är öppet på tisdagar.

— Vi är beroende av allmänheten, säger Anna Bohman.

Läs också

( 13 st )

Läs mer om dessa ämnen

GnestaKrimbrandpolis
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka