Gustav Edman är Miljöpartiets gruppledare i Gnesta. Foto:

Edman (MP) hoppas på mer gröna ytor

Gnesta

Miljöpartiet välkomnar centrumplanen, men Gustav Edman efterlyser mer grönska kring Stora torget.

Både den styrande majoriteten och oppositionsrådet Håkan Ekstrand (C) var med och presenterade centrumplanen på måndagen, och det tycks finnas en bred politisk samsyn kring hur centrala Gnesta ska utvecklas.

Även Miljöpartiet välkomnar förslaget.

— Det är väldigt positivt att det här till slut kommer, det är ett förslag som föregåtts av en väldigt lång process och jag förutsätter att det är väl genomtänkt, säger MP:s gruppledare Gustav Edman.

Han efterlyser dock ett större fokus på grönytor i centrum.

— I medborgardialogerna var grönytor en av de centrala frågorna för många. När det kommer till Stora torget, som ska bli hjärtat i kommunen, ser det på skisserna ut som en stor stenyta. Jag tycker det är värt att titta vidare på lösningen för Stora torget.

Edman menar att frågan är extra angelägen eftersom Strömmentorget, som i dag ligger framför bibliotekets entré, kommer att försvinna enligt arkitektskisserna i centrumplanen.

Faktumet att Stora torget dessutom ligger intill relativt hårt trafikerade bilvägar borde också vägas in i den kommande planeringen, menar Miljöpartiet.

— När det har pratats om lösningar med ett så kallat shared space har det tagits emot positivt, det skulle ge en lugnare trafiksituation, säger Gustav Edman.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Gnesta kommunMiljöpartietGnestaKommunalpolitik
Relaterat