Det var på en gångväg i den östra änden av Thuleparken som en man i 40-årsåldern skadades efter ett bråk på söndagskvällen. Foto:

Mordförsöket i Gnesta: Nya uppgifter från åklagaren – parterna kände varandra

Gnesta

Mannen som skadades i Thuleparken och den misstänkte gärningsmannen var bekanta med varandra, enligt åklagaren. Polisen har identifierat en person som misstänkt.

Det var vid 22-tiden på söndagen som ett bråk urartade, och en man i 40-årsåldern fördes till sjukhus med sårskador i ryggen efter att blivit angripen med ett tillhygge.

Händelsen rubriceras som mordförsök. En person greps senare på natten, men släpptes efter förhör. Polis har identifierat en person som nu är misstänkt för brottet, men denne är fortfarande på fri fot.

Åklagaren Sara Axelsson leder förundersökningen.

– Det finns en misstänkt person. Det finns också en uppgift om att misstänkt och målsägande känner till varandra. De har någon typ av bekantskap sedan tidigare, säger hon.

Axelsson vill inte kommentera detaljer kring händelseförloppet, eller vilket typ av tillhygge som användes.

Bedömer du att det första gripandet påverkade utredningen på något sätt?

– Det går inte att säga hur situationen hade sett ut om polisen fått rätt uppgifter från början. Man har fått vissa uppgifter och agerat på det. Det är inte helt ovanligt att det sker på det här sättet.

Är de två personerna hemmahörande i Gnesta?

– Det kan jag inte svara på.

Vad har ni att gå på i jakten på den misstänkte?

– Jag vill inte gå in på det i dagsläget, säger Sara Axelsson.

Läs mer om dessa ämnen

GnestaBrott