Skylten som ska informera Gnestabor och besökare om vilka butiker som finns längs vägbygget på Västra Storgatan är svår att se, tycker en företagare. Foto:

Efterfrågad skylt på Storgatan syns inte

Gnesta

Den skylt som handlarna längs vägbygget på Västra storgatan har efterfrågat är på plats. Ett problem kvarstår dock: skylten syns inte från vägen.

I september rapporterade SN om missnöje bland vissa företag längs Västra Storgatan. Kommunen hade lovat en tydlig skylt där det framgick vilka butiker som finns bakom avspärrningarna, men skylten dröjde på grund av "en miss" i beställningen.

Nu är skylten på plats vid avspärrningarna intill stationen. Men konflikten mellan handlarna och kommunen tycks fortsätta. Skylten sitter nämligen 50 meter in på gatan, och skyms av ett stort träd.

– Det finns inte en kotte som ser vad det står på den. Vi har varit på kommunen extremt många gånger, men har fått beskedet att det inte går att flytta på den, säger Lotta Bylund som driver Pelle och Lottas café.

Tydlig skyltning är viktigt för småföretagen som påverkas av vägbygget, menar hon.

– Många handlare här är direkt oroliga över om de ska överleva, det är otroligt kännbart ekonomiskt. Det minsta man kan begära är synliga skyltar.

Vägarbetet på Västra storgatan beräknas pågå inpå våren, med ett uppehåll kring årsskiftet.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Gnesta kommunNäringsliv
Relaterat