Elin vill bli vigselförrättare

Gnesta

Elin Ekstrand är 30-årig sjuksköterska som bor med man, dottern Agnes och katter i Björnlunda. Nu vill hon bli borgerlig vigselförrättare i Gnesta kommun. Samtidigt ställer Elin upp i landstingsvalet för Centerpartiet samt i kommunvalet i Gnesta.

– Dels har jag en dröm om att i framtiden kanske ha ett litet konceptföretag vid sidan om mitt jobb som specialistsjuksköterska. Jag älskar bröllop! Min idé är att bistå med hjälp till bröllopsfesten så då vore det ju även bra om jag kunde vara vigselförrättare. Men det är även katastrofalt utbud på den här fronten i Gnesta. Tre moderater, en sosse och en miljöpartist finns att tillgå. Det behövs fler att välja bland för att få till rätt känsla när det gäller tillhörighet.

Din pappa Håkan är aktiv inom politiken för Centern i Gnesta - är det skälet till att du väljer att gå i hans fotspår?

– Jag tror i alla fall att det kanske bidragit till att jag vågat ta steget in i poltiken. Jag har ju på nära håll sett hur det politiska livet fungerar. Vill man påverka så måste man själv vara engagerad.

Är du själv gift?

– Ja, men vi gifte oss i kyrkan. För egen del är det traditionella kyrkbröllop som gäller men jag märker ju att allt fler vill ha en borgerlig vigsel.

Elin Ekstrand (C).

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Gnesta kommunCenterpartietBröllopPolitik
Relaterat