Joar Liljeblad briljerade på sax med "Epic sax guy", en låt som de flesta födda på 2000-talet känner igen från Youtube. Foto:

En avslutning svept i gult och blått

Gnesta
annons

Welandersborgsskolan höll hårt i traditionerna och firade in sommarlovet i kyrkan, till tonerna av nationalsången och Idas sommarvisa. Men ett saxofonsolo av modernare snitt stal showen.

Trots mörka moln tittade solen fram några minuter precis när Welandersborgsskolans 130 elever anlände medelst parad till Björnlunda kyrka, som var fylld till bredden med vänner och familj.

Kyrkoherden Elisabeth Volden inledde med ett tal och salen fylldes av oro när hon ville "skicka med barnen en läxa".

— Neeeeeej, sa eleverna unisont.

Det visade sig dock att läxuppmaningen bestod av att klappa sig själv på axeln varje dag, ge en blomma till någon annan och dricka mycket vatten.

Sång och musik i bekant tappning följde, givetvis. Men trots svenska flaggor och nationalsång var det fjärdeklassaren Joar Liljeblad som fick varmast applåder efter sitt saxsolo med Youtube-hiten "Epic sax guy".

— Det ska bli kul med sommarlov, konstaterade Joar Liljeblad efter avslutning.

Vad ska du göra i sommar?

— Åka till vårt sommarställe, bada mycket och spela sax!

Miladin Panic har just avslutat sitt första hela läsår som rektor för Welandersborgsskolan. Han valde ett klassiskt rektorsknep i sitt tal, och drog paralleller mellan engelska undervisning och utlandsresor, och smältande glassar och kemi.

— Nu väntar nya äventyr på en större skola för och det är dags för alla fina ballonger att klippa snöret och flyga iväg, sa Miladin Panic till sjätteklassarna.

Han passade även på att tacka sin personal, bland annat Berit Thomsen som nu går i pension efter att ha jobbat på skolan "sedan urminnes tider".

— Det känns både bra och vemodigt, jag kommer sakna barnen, sa hon på väg ut ur kyrkan.

Berit Thomsen har jobbat många år på Welandersborgsskolan, men nu går hon i pension. Foto:

Det var trångt i kyrkan när familj och vänner skulle fira de 130 sommarlovssugna eleverna. Foto:

Läs mer om dessa ämnen

GnestaWelandersborgs skolaskolavslutning
annons

Mest delat denna vecka