Foto:

Extra pengar ska lösa fiberadministration

Gnesta

Byalaget i Öllösa vädjade nyligen om mer stöd från kommunen. Nu har politikerna klubbat en extra peng till fiberadministration.

I slutet av november berättade Paula Pönniäinen att byalaget i Öllösa i Stjärnhov fortfarande kämpar för fiberburet bredband på landsbygden.

— Vi jobbar ju ideellt med det här och jag tycker att frågan skulle skötas av någon som har tid. Kommunen kanske borde stötta upp med en projektledare några timmar per månad, sa hon till SN då.

I kommunstyrelsens budget för 2018, som klubbades i måndags, hade Socialdemokraterna och Moderaterna därför skjutit till extra pengar för just detta ändamål.

Tanken är att kommunen ska kunna bistå föreningar och privatpersoner i "frågor kopplade till bredbandsutbyggnaden", Ett arbete som "ibland kan vara komplicerat".

Exakt vad detta kommer att innebära i praktiken återstår att se, men enligt kommunalrådet Johan Rocklind (S) handlar satsningen rent ekonomiskt om en deltidstjänst.

Byalaget i Öllösa för diskussioner med bolaget Zitius, som ägs av Teliakoncernen. Bland annat har arbetet med att ta fram relevanta listor på adresser varit påfrestande för de som jobbar ideellt med frågan.

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

Gnesta kommunGnestaFiber
Relaterat