Niklas Bergqvist, festivalgeneral för Lakeside festival känner inget vemod för att festivalen läggs ned.

Festivaldöden drabbar Gnesta – Lakeside festival går i graven

GNESTA

Under tisdagen meddelade de ansvariga för Lakeside festival att musikfesten läggs ned på obestämd framtid. På sin facebooksida skriver de att även Gnestas festival drabbats av festivaldöden.

För en handfull år sedan drabbades flera festivaler runtomkring i landet av den så kallade festivaldöden. Fallande publiksiffror gjorde att den ena festivalen efter den andra tvingades att lägga ned. Något år senare verkade det som att trenden vände, men nu 2018 går alltså ytterligare en musikfestival i graven. På sin facebooksida meddelade de ansvariga bakom Lakeside festival i Gnesta att den läggs ned efter att 2017 års evenemang gick med förlust.

– Förra året hade vi ett bra upplägg, bra tider och artister men fick inte tillräckligt med besökare. Varför det var så vet jag inte, men när jag pratat med andra musikerkollegor säger de att det kanske har mättats och inte är lika spännande längre, säger Niklas Bergqvist, festivalgeneral för Lakeside festival.

Lakeside festival hölls i Gnesta för första gången 2012. Sedan dess har den hållits varje år förutom 2016. Arbetet med festivalen har inneburit mycket arbete för Niklas Bergqvist som ser tillbaka med positiva minnen på året som gått.

– Första året var jag exalterad, det var så roligt att höra folk prata om festivalen.

En av tankarna med festivalen var att det skulle finnas ett genomgående retrotema och ett av banden Niklas Bergqvist minns särskilt väl är Magnum Bonum.

– Vi hade dem året det regnade och de spelade i stallet. Det var ett sådant jäkla tryck och skitbra. Det var det enda giget jag sett hela spelningen. Gamla gubbar, men jäklar vad de tryckte på.

Läs också: Om Nicklas Bergqvists framgångar i Eurovision song contest under våren som gått.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

GnestaMusikfestivaler och uppträdanden
Relaterat