Partiledaren Gita Nabavi höll syjunta hemma hos Ebba Sellén och Marko Filipovic i Gnesta. "Omfördelning, omställning och omrustning är viktiga punkter i vår rosa politik" Foto:

FI:s partiledare: "Mänskliga rättigheter vår huvudfråga"

GNESTA

FI Gnesta anordnade ett homeparty i gårkväll när partiledaren Gita Nabavi kom till Gnesta

– Vi finns i 13 kommuner i dag och kom även in i EU-parlamentet. En röst på oss är ingen förlorad röst, konstaterade partiledaren.

Det var en uppriktigt nyfiken och intresserad skara människor som samlats hemma hos famlijen Sellén/Filipovic vid Lokstallarna i Gnesta. Precis som den andre partiledaren Gudrun Schyman så är Gita Nabavi ute på en intensiv valrörelse där bägge åker från norr till söder i landet för att prata politik med potentiella väljare.

– Vi känner ett starkt intresse för vår huvudfråga; mänskliga rättigheter. I en tid när ingen annan talar om den frågan har vi en unik position, sa Gita Nabavi strax innan sitt tal.

Det bjöds på fika, några stickade samtidigt som partiledaren drog upp de viktigaste punkterna i FIs politik där huvudfienden är SD.

– Vi lever i tid där både Socialdemokraterna och Moderaterna dessvärre har anpassat sig efter brunhögern, och därmed har normaliserat SDs politik. Förskjutningen i dagens samhälle är en avhumanisering.

Det politiska läget är förändrat sedan förra valet men FI har en stark plattform i dag, hävdade partiledaren samtidigt som hon underströk att man är ett parti med folk från gräsrotsrörelser som "Vi står inte ut" exempelvis.

– En röst på FI är inte en förlorad röst. Vi förnyade politiken och har i dag erfarenhet och partistöd eftersom vi kom över två procent. Får vi två till och kommer in i riksdagen så får vi 14 mandat. 14 stolar från S, M och framförallt SD kan göra skillnad.

Anja Probst frågade hur man ska locka fler äldre till FI.

– Vi är ett ungt parti med kärnväljare 18- 29 år men det finns även de som är 65-70 år som har erfarenhet av fredrörelsen. Det krävs bara mod att gå in i nämnder och bolagsstyrelser för att genomföra vår rosa poltik.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Fi!GnestaÄmne/Val2018
Relaterat