Ordförande Benny Åberg och sekreterare Elisabeth Lundberg-Karlsson lämnar här över 5250 namnunderskrifter till landstingsstyrelsens ordförande Monica Johansson (S). Foto:

Flera tusen underskrifter för fler pendelturer till och från Gnesta

Gnesta

Under fredagen lämnade Föreningen Gnestapendeln in en ordentlig lunta med namnunderskrifter till landstinget – drygt 5250 namn landade siffran på, för fler turer på Gnestapendeln.

– Det här är viktigt för oss, det hjälper oss i vårt arbete.

Det sa landstingsstyrelsens ordförande Monica Johansson (S) när hon under fredagseftermiddagen tog emot de över 5250 namnunderskrifterna från Föreningen Gnestapendeln. Med på plats fanns även Helena Ekroth, chef på Sörmlands kollektivtrafikmyndighet.

Föreningen Gnestapendeln har länge kämpat för fler turer på Gnestapendeln, inte minst under helgerna, och har lagt i högsta växeln i arbetet med namninsamlingen.

– Vi har samlat in underskrifter när vi åkt med tågen, vi har stått bland resenärer på stationerna, och vi har kontaktat företagare. Det finns ingen som inte har varit positiv, vi har fått ett helhjärtat stöd, säger Benny Åberg, ordförande i Föreningen Gnestapendeln.

Läs mer om dessa ämnen

Gnesta kommunSörmlands kollektivtrafikmyndighetLandstinget SörmlandKollektivtrafikPendling