Foto:

Försvaret i vargmålet: "Rena fantasier"

Gnesta/Södertälje

Försvarsadvokat Wodek Kleinwichs är starkt kritisk till åtalet mot den man som sköt en varg i Sjundareviret 2015.

I och med att den man som står åtalad för grovt jaktbrott själv berättar att han sköt vargtiken i Sjundareviret den där septembermorgonen 2015 handlar den pågående rättegången till mångt och mycket om att åklagaren ska försöka bevisa att skjutningen i själva verket var planerad.

Under förmiddagen på den andra rättegångsdagen förhördes en rad vittnen, både personer som vid tillfället jobbade med viltfrågor på länsstyrelsen och personer som bor i närheten av den åtalade mannen. I princip allt som framgick under förhören bekräftar mannens beskrivning av händelsen.

– Målet är ju redan klart med tanke på att länsstyrelsens besiktningsmän efter noggranna mätningar bekräftat mannens beskrivning av händelsen, säger försvarsadvokaten Wodek Kleinwichs, som företräder den åtalade mannen.

Under måndagens förhör berättade mannen själv att den hund som han försökte rädda från vargen satt vid en ormbunke och bajsade, och därför inte reagerade när han försökte kalla till sig denne, innan de dödande skotten. Denna detalj kunde dock inte bekräftas i vittnesförhören. Åklagare Christer B Jarlås ställde flera frågor om detta, till synes för att peka på att det handlade om en efterhandskonstruktion.

– Det har ingen betydelse om hunden bajsade eller inte. Åklagaren har så lite att komma med så han hugger på allt. Han har i onödan utsatt familjen för den här plågan i 30 månader, menar Wodek Kleinwichs, som verkar tämligen säker på att han kommer att vinna det här målet:

– Åklagaren kan aldrig bevisa att det här var planerat, dessutom anser jag att det är rena fantasier.

Läs mer om dessa ämnen

GnestaVarg