Anton Husa får ärofylld plats. Foto:

Från silver i gymnasie-SM till kocklandslaget

STJÄRNHOV

Han har vunnit Årets unga kock, blivit utsedd till Årets framtidslöfte 2016 och blev skandinavisk och baltisk regionsvinnare av San Pellegrino Young Chef. Nu tar Stjärnhovskillen Anton Husa plats i det prestigefyllda Svenska kocklandslaget.

Under fredagen presenterade Svenska kocklandslaget sin sista pusselbit i laget. Valet föll på Anton Husa från Stjärnhov.

Anton Husa har gått på Restaurangskolan i Nyköping och jobbar till vardags som konditor på Upper house dining i Göteborg.

Svenska kocklandslaget representerar Sverige i matlagningstävlingar världen över och har totalt 11 lagmedlemmar.

I tidigare intervjuer med SN har Anton Husa bland annat sagt:

– Jag tror att jag naturligt har ett bra sinne för smak. Jag lagar liksom mat som jag tycker är god. Det verkar andra också tycka.

Bland tidigare medlemmar i kocklandslaget finns kända namn som Johan Jureskog, Jonas Frantzen, Carina Brydling, Tom Sjöstedt och Frida Bäcke.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

GnestaNyköpings strand utbildningscentrumStjärnhovMatrestauranger
Relaterat