Fullmäktige klubbade plan för nya bostäder

Gnesta
annons

Kommunfullmäktige i Gnesta sammanträdde på måndagskvällen och fattade bland annat beslut om detaljplanen för området Österkärv där Boklok vill bygga bostäder.

SN har flera gånger rapporterat om detaljplanen för området Österkärv i tätortens södra utkanter. Här vill företaget Boklok bygga mellan 70 och 80 nya bostäder.

I detaljplanen finns också Gnestas "tredje infart" inritad. Tanken är att en ny korsning på väg 57 ska anläggas, för att på sikt underlätta exploateringar på andra sidan vägen.

Detta har boende i närheten av planområdet protesterat mot, framför allt på grund av oro för ökad trafik. Men fullmäktige antog detaljplanen i sin nuvarande form, och någon vidare debatt blev det inte. Den enda som yttrade sig var samhällsbyggnadsnämndens ordförande Michael Gustafsson (S).

– Det här var en gammal plan redan när jag tillträdde för sex, sju år sedan, det är skönt att vi äntligen kommer till skott. För oss är det här ytterligare en pusselbit i det vi har sagt att vi vill göra: bygga blandat med olika upplåtelseformer, sa Gustafsson.

Ett exploateringsavtal med Boklok godkändes också av fullmäktige.

Exempel på hur husen vid Kärvsvägen kan komma att se ut enligt detaljplanen.

Tidigare under måndagen hade kommunstyrelsen ett extrainsatt sammanträde för att klubba det nya äldreboendet som SN rapporterade om förra veckan. I en informationspunkt på fullmäktige kommenterade Gnesta förvaltnings vd Hans Persson projektet:

– Äldreboendet överklagades inte. Det är faktiskt lite unikt här, sa han.

I övrigt avhandlades första halvan av dagordningen i rask takt.

– Nej, om vi skulle ta en fikapaus så att det händer någonting, konstaterade fullmäktiges ordförande Sven Andersson (M).

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

GnestaBostadBygg
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka