• Det var många politiskt intresserade invånare som ville lyssna på Gudrun Schyman som gjorde ett nedslag i Gnesta under tisdagskvällen. "Vi ska in i riksdagen". Foto:
  • Glass från Björnlunda och Järna dukades upp under mötet. Foto:
1/

Glasskalas med Gudrun

Gnesta

Feministiskt Initiativ med Gudrun Schyman i spetsen lockade både ung och gammal till Lokstallet i Gnesta. Men även gratis glass från Björnlunda och Järna fick kön till mötet att ringla lång.

70-åriga partiledaren Gudrun Schyman har snart besökt 60 orter under sina valrörelse genom Sverige och nu var det Gnestas tur.

– Jag kommer från ett torgmöte i Bagarmossen men nu är jag här igen, sa Gudrun Schyman till publiken som både satt och stod i och utanför den fullsatta lokalen.

Flera av de som samlats i Långsjöteaterns teater var även på plats i Elektron för två år sedan då partiledaren var här senast.

– I dagsläget ställer FI upp i 59 kommuner och 9 regioner vilket är tredubbelt så många sedan förra valet, sa Schyman och drog ner applåder.

– Ni kanske minns 2010? Då var Reva på tapeten och deras jakt på de papperslösa dessutom var det en del uppmärksammade stenåldersdomar kring olika våldtäktsmål. Flera Vänsterpartister uppmanade mig då att inte kandidera för FI, sa Schyman som därefter underströk att det tar tid att förändra sakernas tillstånd.

Partiledaren och FI i Gnesta menar att det militaristiska och auktoritära samhällsklimatet gör att frågor om mänskliga rättigheter är viktigare än någonsin, så därför kraftsamlar partiet.

Läs också

( 12 st )

Läs mer om dessa ämnen

Valet2018Fi!GnestaPolitik
Relaterat