Daniel Israelsson som står för driften av vegokafét. Foto:

Gnestas första vegokafé på G

Gnesta

Daniel Israelsson, relativt nyinflyttad Gnestabo som tidigare drev bistron på Bio Rio i Hornstull, kommer i mitten av november att driva Gnestas första vegokafé. Allmänheten är välkommen till kafét som huserar i Vår lokal.

Varför behövs det ett vegokafé?

– Det behövs en fokuserad aktör som satsar fullt ut på klimatsmart vegomat. Det finns faktiskt ingen i Gnesta som gör det fullt ut i dag. Tanken är att det blir allas kafé, både för unga och seniorer och så det ska vara en annan prisnivå än på Gnesta Strand till exempel. De betalar ju även för läget.

Vad blir paradrätten?

– Det blir luncher, bruncher och kaffe. Paradrätten är nog raggmunkarna som jag serverar. I mitt kök blir det lite chilitryck möter nordiskt. Syndigt gott utan kött inblandat.

Vår lokal slog upp dörrarna i våras och har sedan dess dragit i gång bland annat kontorsplatser, matlag, plantbytardag och höstmarknad. Alla som vill stödja vegokafét kan även bidra med en slant via CrowdCulture, en insamling som görs för att rusta upp köket i lokalen innan öppning.

Nytt vegokafé på gång

"Syndigt gott utan kött inblandat". Så sammanfattar Daniel Israelsson idén med Gnestas första vegokafé som i mitten av november slår upp dörrarna.

Israelsson drev tidigare bistron på Bio Rio i Stockholm.

Läs mer om dessa ämnen

MatNäringslivVego