"Granen" fick Gnesta att jubla: "Men det måste bli skarpare anfallsspel"

GNESTA

När chefen är fotbollsentusiast så blir företagets åtta anställda bjudna på sommarlunch framför storbildsskärmen på Gnesta strand.

Fredrik Bengtås äger sliperi- och serviceföretaget Lithander så det var ett självklart val för honom att bjuda medarbetarna på sommarmiddag på Gnesta strand.

– Vi åt middag på Kallfors i vintras så nu blev det ett VM-mål. Det kan ju inte bli bättre, säger en nöjd Fredrik Bengtås som tillsammans med ett par andra medarbetare är klädd i blågul mundering - dagen till ära.

På frågan om alla är lika intresserade av fotboll så skrattar två anställda till och säger med en röst:

– Nej, men det är ju gott med öl!

Strax innan matchen sparkade i gång och maten landat på bordet så tippade chefen för företaget Lithander 2–1 till Sverige. Foto:

Under måndagens match Sverige-Sydkorea så var det långt ifrån fullsatt på restaurangen men det bekymrar inte kockduon på Gnesta strand

– Det här kombinerar nytta med nöje, säger kocken Robin Blomkvist som tillsammans med kollegan Thomas Österman kan följa matcherna på jobbet.

Restaurangen har betalt runt 13 000 kronor för rättighetspaketet för få visa alla VM-matcherna på storbildsskärm.

– Det blir väl plus minus noll i kassan men det är ju även en bra service för våra kunder. Så i höst kommer vi även att visa Premier League-matcher, avslutar Robert.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

GnestaFotbolls-VMNäringslivWEBB_TV
Relaterat