71-årige Kent Andersson skadade axeln vid en olycka vid vägbygget på Västra storgatan för en vecka sedan. Enligt hans läkare kan det ta uppåt ett år att bli helt återställd från skadan. Foto:

Kent, 71, ramlade vid vägbygget – "De hade ingen förståelse"

Gnesta

71-årige Kent Andersson skadade sin axel när en traktor plötsligt dök upp vid Västra storgatan. Han är besviken på kommunens bemötande efter olyckan.

– De hade ingen förståelse över huvud taget, säger han.

Det var på onsdagen förra veckan som Kent Andersson som vanligt var ute på en promenad tillsammans med sin fru och parets hund. När de kom till centrum skulle de korsa Västra storgatan, som just nu är under ombyggnad, för att besöka bankomaten på andra sidan vägen.

– Den hade inte spärrats av så vi gick över. Då kommer plötsligt en stor traktor. Jag blir livrädd, springer, snubblar i en grop och far i backen, säger Kent Andersson.

Efter ett besök hos ortopeden i Nyköping konstaterades en fraktur i axeln, och Kent Andersson går nu med vänsterarmen i en mitella och har rejäla smärtbesvär.

När han kommit hem från sjukhuset kontaktade han kommunen för att uppmärksamma dem på de oklara avspärrningarna vid vägbygget.

– Gatuingenjören var den mest otrevliga person jag pratat med, och hade ingen förståelse över huvud taget. "Går det inte in i huvudet på dig, vi har inget ansvar", sa han till mig. Jag är inte ute efter någon ersättning, jag vill bara att de ska till sig det här så att det inte händer igen, säger Kent Andersson.

Kommunens tekniska chef Ghita Sjösteen känner till samtalet, men säger till SN att ansvaret för säkerheten ligger "till 100 procent på entreprenören". Ur säkerhetssynpunkt hade det optimala varit att stänga av hela gatan, men det går inte på grund av affärsverksamheterna på platsen, menar Sjösteen.

Ansvarig chef på företaget SM entreprenad, som utför arbetet på uppdrag av kommunen, bekräftar Kent Anderssons bild av händelseförloppet men vill i övrigt inte kommentera händelsen.

Kent Andersson påpekar också att företagets arbetare var hjälpsamma efter att han hade ramlat.

– De hjälpte mig upp. Ni borde stänga av här sa jag, och det höll de med om.

Kent Andersson har rejäla smärtor i överkroppen efter olyckan på Västra storgatan. Foto:

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Gnesta kommunVägarbeteolycka
Relaterat