Camilla Lissner toppar Liberalernas lista inför kommunalvalet i Gnesta.

L håller fast vid boendegaranti

Gnesta

Liberalerna vill fortsätta driva frågan om rätt till plats på äldreboende för alla Gnestabor som fyllt 85 år.

Partiet la en motion om platsgaranti tidigare i år, som avslogs, och har haft svårt att få gehör bland övriga partier för förslaget. Men Camilla Lissner, som toppar L:s valsedel, vill fortsätta driva frågan.

– Valfriheten är viktig för oss. Vill man bo kvar hemma så ska man få göra det. Vill man inte det så ska man få en plats på ett särskilt boende.

Kritiker menar att förslaget skulle bli väldigt kostsamt för kommunen, men Camilla Lissner tycker att det skulle vara väl spenderade pengar.

– Ett av de största problemen vi har i dag är psykisk ohälsa och äldre som sitter i social isolering. Sedan kommer inte alla över 85 att välja det här heller, säger hon.

Skolan är en annan viktig fråga för Liberalerna. Den senaste veckan har både S, C och M pratat om att införa tvålärarsystem i grundskolan i Gnesta. Men Lissner menar att det skulle bli för svårt att rekrytera tillräckligt många nya lärare.

– Idén är inte alls dum, men det blir väldigt svårt att lösa eftersom vi har väldigt stor lärarbrist i Sverige. Mer realistiskt är att satsa på lärarassistenter i skolan, som kan avlasta lärarna med saker som närvarokontroll och kopiera papper.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

LiberalernaGnestaKommunalpolitikVal 2018
Relaterat