Vissa boende tycker att det förs för mycket oväsen i Thuleparken. Foto:

Lekande barn stör boende vid park

Gnesta

En person som bor vid Thuleparken tycker att bollspel borde förbjudas efter klockan nio på kvällen, och har lämnat in ett medborgarförslag.

Att boende störs av aktiviteterna i Thuleparken har SN rapporterat om tidigare. Nu har en person som bor intill parken tröttnat på att ungdomar spelar fotboll sent på kvällarna.

Han har lämnat in ett medborgarförslag, och föreslår att strålkastarna vid multiplanen ska släckas klockan nio på kvällen.

"Bollspel förekommer som regel från sena eftermiddagen utan avbrott till framåt 22:30-tiden (enstaka störningar framåt 01:00 och 02:00)", skriver förslagsförfattaren.

Bollstudsar, rop, skrik och visselpipor stör så pass mycket att boende inte kan njuta av sina balkonger som vetter mot parken, menar han.

Det framgår också att personen bakom förslaget har påtalat problemen tidigare, under sommaren 2016, och haft en dialog med flera chefer på kommunen. Det ska dock inte ha lett till någon förändring, varför förslagsskrivaren nu vänder sig till politikerna i kommunfullmäktige.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

Gnesta kommunGnesta
Relaterat