Åklagare och försvarsadvokat möttes i en häktningsförhandling på torsdagen. Foto:

Misstänkt yxman häktad – för misshandel

Gnesta

Den man som greps efter söndagens yxattack i Gnesta häktades på torsdagen, men brottsrubriceringen ändrades från mordförsök till grov misshandel.

Det var på söndagskvällen som en man i 55-årsåldern gick till attack mot två personer i en lägenhet i Gnesta. På torsdagen häktades han, på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel, efter en förhandling i Nyköpings tingsrätt.

Mannen nekar till mordförsök, och menar att han inte hade uppsåt att döda. Innan häktningsförhandlingen var brottsrubriceringen försök till mord.

– Domstolen gjorde helt enkelt en annan bedömning av ärendet än vad jag gjort, och valde att sätta en annan etikett. Jag delar inte den bedömningen, konstaterar åklagaren My Lindholm.

Den misstänkta mannen och kvinnan som attackerades har en nära relation till varandra, men åklagaren vill inte kommentera motivet bakom händelsen.

– Vi vet inte vad motivet är, det har kommit fram olika uppfattningar om det, säger My Lindholm.

Är det en omfattande utredning som väntar?

– Många förhör är hållna, men det kvarstår mycket: omförhör, förhör med ytterligare vittnen och teknisk utredning. Jag bedömer inte att jag blir klar på två veckor.

SN har sökt den misstänkte mannens försvarsadvokat för en kommentar.

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings tingsrättGnestaBrott