Hörnbutiken på Torggatan 1 innebär ett av Gnestas bästa lägen. Nu flyttar Röda korset ut, och snickerifirman AIS in. Foto:

Möbelsnickare tar plats i centrum

Gnesta

En av de mest centrala butikslokalerna i Gnesta får en ny hyresgäst senare i år när möbelsnickaren Björn Sundberg flyttar in.

Röda korset flyttar, som SN tidigare berättat, till en den gamla banklokalen på Västra storgatan. Nu är det klart vem som tar över den nuvarande lokalen vid Stora torget.

– Det är en mycket bra lokal, det var det som gjorde att man törs ta det här steget. Det är en stor satsning för oss, berättar Björn Sundberg.

Han driver företaget AIS i Mölnbo, ett snickeri som tillverkar allt från möbler och bastutunnor till Attefallshus och köksstommar. Företaget har i dag fyra fast anställda medarbetare.

– Tanken är att vi ska kunna visa kunderna vad vi gör och att vi finns. Vi vill profilera oss lite mer i Gnesta, som jag tycker är en intressant marknad.

Formellt överlåts lokalen i oktober, men snickeriet och Röda korset diskuterar nu en lösning med förhoppningen om att hitta ett datum till sommaren. Röda korset öppnar sin nya lokal den 24 maj.

Björn Sundberg hoppas att den här satsningen ska få god effekt på längre sikt.

– Vi är ett litet snickeri som vill visa folk vad vi kan göra, sedan får vi se vad som faller på läppen, säger han.

Läs också

( 8 st )

Läs mer om dessa ämnen

Röda korsetGnestaEkonomi/FöretagNäringsliv
Relaterat